Sport

Handballers Saturnus’72 voorzichtig uit de startblokken

De heren van Saturnus’72 zijn zaterdagavond onder de naam Drechtsteden begonnen aan de oefencampagne. In Schipluiden starten de dames de veldcompetitie die ook gezien kan worden als de opmaat naar de zaal.

Een nog verre van complete herenselectie ontmoette zaterdag de mannen van het Amsterdamse US en Dongen voor een oefentrial. Volgens trainer coach André de Waal werd er naar behoren gespeeld. Zeker vanaf de opbouw, maar er waren ook nog diverse zaken voor verbetering vatbaar. “Er is nog veel werk te verrichten voor we op 29 september met de competitie kunnen starten. Daarnaast missen we nogal wat spelers (de vakanties vallen dit jaar laat in deze regio)”. Van US werd met 20-21 verloren terwijl de wedstrijd tegen Dongen met 28-17 een overwinning werd. 

Ook de dames staan nog maar aan de start van het seizoen. Na (pas!) 3 trainingen moest zondag al in Schipluiden worden aangetreden tegen de gelijknamige ploeg. Zonder trainer/coach Dylan Muller (nog met vakantie), maar onder de bezielende leiding van Kim Stam, kon de ploeg het maar één helft bolwerken. Na een ruststand van 10-8 werd met 23-14 verloren. Uit de wedstrijd kon worden opgemaakt dat Britt Vlasblom twee fraaie treffers liet optekenen en keepster Chantal Daalder, ondanks de tegentreffers, een prima wedstrijd keepte. De komende weken wordt er flink aan de conditie gewerkt waarna op 15 september de volgende wedstrijd op het programma staat tegen Velo uit Wateringen..

De heren oefenen aanstaande zaterdag twee wedstrijden in Honselersdijk tegen Westlandia en Roda. Woensdag 11 september volgt er een oefenwedstrijd tegen Atomium’61 in de eigen hal.