Sport

Handballers Saturnus’72 weer in training

Vanaf deze week zijn de handballers van Saturnus’72 weer in training. Zaterdag 9 september 2023 start de veld competitie met een feestelijke thuisdag. De heren gaan gelijk de zaal in en starten hun competitie op 23 september.   

Na een aantal jaren te hebben samengewerkt met Conventus uit Zwijndrecht en D.E.S.’72 uit Papendrecht (Drechtsteden) gaat Saturnus’72 weer op eigen kracht verder. Deze week is de club weer volop in training gegaan. De handbalclub gaat met veel jeugdteams in september de competitie in. Bij de senioren start het dames team in de 3e klas en zijn de heren weer actief in de zaal hoofdklasse C. Ook in de midweekse zaalcompetitie is de club weer met een dames team vertegenwoordigd. Mogelijk dat hier ook nog een herenteam aan kan worden toegevoegd. Saturnus’72 speelt haar thuiswedstrijden op het Reyerpark aan de Kastanjelaan waar bij de eigen kantine een verhard veld ligt, een Beachhandbal veld en ook de eigen hal gevestigd is. 

Seizoen opening

Zaterdag 9 september 2023 zal het seizoen feestelijk worden geopend. De jeugd speelt vanaf 10.00 uur zijn eerste thuiswedstrijden, de heren oefenen om 16.00 uur in de zaal tegen Savosa terwijl daarna (17.30 uur) de dames hun eerste thuiswedstrijd spelen tegen Saturnus Leiden. Het geheel wordt omlijst door demonstratie wedstrijden Beach handbalwedstrijden. 

Competitie indeling, dames veld

Roda’71/2                   – Rotterdam

Saturnus’72/1             – Ridderkerk

Saturnus Leiden         – Leiden

Schipluiden 1              – Schipluiden

Vires et Celeritas 1     – Gouda

Competitie indeling zaal heren hoofdklasse C

D.I.O.S. 1                    – Den Hoorn

D.W.S. 2                     – Schiedam

Groene Ster 2             – Zevenbergen

Heerle 1                      – Heerle

Helius 1                      – Hellevoetsluis

Hercules 3                  – Rijswijk

H.V.O.S. 1                  – Spijkenisse

Roda’71/1                   – Rotterdam

Twist 1                        – Vlaardingen

Ventura 2                    – Schiedam

WPK/Westlandia 1     – Naaldwijk