Sport

Handbalsters scoren maar 3 keer in tweede helft

Het was een leuke gelijk opgaande wedstrijd. Tot het moment dat het scoren van doelpunten ineens bijna niet meer mogelijk was. In zeker 25 gevallen werd een aanval afgefloten wegens een aanvallende fout!

De inhaalwedstrijd bij Schipluiden was er één om snel te vergeten. Je zou ook kunnen zeggen dat het een wedstrijd was die je kan bijschrijven in het rijtje van bijzondere wedstrijden. Na een snelle openingstreffer schakelde de thuisploeg door naar een hogere versnelling. Zodoende kwam de ploeg op een 4-1 voorsprong. Saturnus’72 had hierop een pasklaar antwoord en drukte de gastvrouwen in de hoek tot 4-7. Opnieuw wist Schipluiden onder de druk uit te komen en scoorde 6 keer op rij waardoor de rust met 10-7 kon worden opgetekend.

Coach Dylan Muller zette zijn ploeg in de rust op scherp; “als hier punten te verdienen zijn, dan is het vandaag wel. Druk uitoefenen op de verdediging van Schipluiden en we krijgen kansen”. Helaas pakte deze manier van druk zetten totaal anders uit. Scheidsrechter Beekink zag in deze speelwijze heel veel aanvallende fouten. Zeker 25 keer stopte de arbiter een Ridderkerkse aanval. Dit zorgde voor veel irritatie bij Saturnus waardoor van handbal eigenlijk geen sprake meer was. Via 13-7 eindigde de wedstrijd in een hopeloze 25-10 nederlaag. Vriend en vijand was het er na afloop wel over eens dat de weegschaal wel erg één richting doorsloeg. Bij Saturnus’72 ontbraken Laura de Vos en Kirsten Heijboer. B-junior Zoë van Bockel was hun prima vervangster.  

Maandag 2 maart speelt de ploeg in de kwart finale van de Jan Alma Cup tegen het A team van Savosa in Barendrecht (20.00 uur). Dit junioren team schakelde eerder tweede klasser Roda’71 met 21-20 uit. De competitie gaat op 8 maart verder met een thuiswedstrijd tegen rode lantaarndrager Westlandia 4 (13.40 uur). De mannen van Drechtsteden komen zaterdag en dinsdag in actie voor de competitie. Zaterdag om 19.30 uur thuis tegen Celeritas en dinsdag op bezoek bij HC Zeeland (20.00 uur).