Handbalsters Drechtsteden afgedroogd

Het verschil met van der Voort/Quintus 4 had zondag kleiner/moeten kunnen zijn. Maar na een redelijke eerste helft (5-14) werd een grote nederlaag geleden met 12-36. Hierdoor blijft de ploeg één na laatste.

Coach Bart Keijzer was na afloop duidelijk. Deze tegenstander was duidelijk een maatje te groot, wij waren niet op topniveau en daarom valt de nederlaag wel erg groot uit. Zonder de zieke Dunja Berkhout in doel, prima vervangen door de jonge (15) Anouk Buster, was het aanvankelijk nog een wedstrijd. Drechtsteden deed wat het kon en bleef in eerste instantie in de buurt van de Westlandse ploeg (5-10 in de 20e minuut). Bij rust was de achterstand opgelopen tot 5-14. In het tweede deel van de wedstrijd liep Quintus, met ex Saturnus’72 speelster Laura de Vos, verder weg. Ondanks dat Brigitte Stout vanuit Drechtsteden er aanvallend alles aan deed om het leed te verzachtten werd het verschil steeds groter. Quintus nam geen gas terug en dreef Drechtsteden steeds verder in het nauw. Het werd uiteindelijk een afgetekende 12-36 nederlaag.

Zondag wacht in Leiden opnieuw een zware opponent. Om 12.50 uur is Saturnus uit die plaats (tweede) de tegenstander. Drechtsteden blijft met drie punten nog steeds één punt boven nummer laatst Hercules 3. Toch blijft Keijzer de positieve kanten binnen zijn ploeg benoemen. “Met hard trainen en werken moet er een omslag te bewerkstelligen zijn. Op naar de volgende wedstrijd”.