Handbalsters Drechtsteden nog niet helemaal veilig

De handbalsters van Drechtsteden zijn na de degradatie kraker met Hercules 3 (14-14) nog niet helemaal veilig voor handhaving van de 2e klas. Tijdens een spannende wedstrijd kon het muntje beide kanten opvallen. 

In zijn laatste thuiswedstrijd als damescoach zag trainer Raymond van der Staaij een ploeg die voor de winst ging. Dit mondde dan ook snel uit in een 4-1 voorsprong. Met name de vierde treffer was een beauty na een op maat gegooide break out die Ilona Iroftei subliem afrondde. Hercules kon zich in het tweede deel van de eerste helft iets herstellen. Dit kwam mede doordat Drechtsteden geen geluk had met schoten op paal en lat en een sterk keepende Hercules doelvrouw. Het werd 5-5 en na een onnodige overtreding, gevolgd door een strafworp, konden de gasten zelfs een 6-8 ruststand laten aantekenen. In deel twee ontspon zich een vermakelijke wedstrijd waarin het Drechtsteden lange tijd niet lukte om het verschil van twee treffers kleiner te maken. Het werd 9-12 in de 12e minuut en een nederlaag diende zich aan. De ploeg weigerde zich echter neer te leggen bij een nederlaag en knokte zich terug tot 11-13. Tussen de 18e en 26e minuut speelde de wedstrijd zich af op het middenveld en wisten beide ploegen niet te scoren. Het werd 12-14 waarna in de slot minuten Drechtsteden toch verdiend naast Hercules kroop (14-14). De laatste 90 seconde waren zeer spannend, maar beide ploegen wisten de winst niet meer te pakken.

Bij Drechtsteden ontbraken Joyce Tarmond (blessure) en Suzanne Nuis. Van der Staaij had op twee punten gehoopt maar was na afloop toch blij dat er uiteindelijk toch nog een gelijkspel gehaald kon worden. “Een leuke wedstrijd voor het publiek, Hercules was slimmer en wij hadden niet altijd geluk. Jammer, want met winst waren we definitief veilig geweest. Wij hebben nog een zware wedstrijd voor de boeg bij kampioen VELO (8 mei om 13.40 uur) terwijl de twee ploegen onder ons (Atomium’61/2 en Hercules 3) ons in theorie nog kunnen inhalen”. 

Vertrek

Van der Staaij kondigde na afloop aan dat hij na de wedstrijd met VELO stopt als coach van de damesselectie. Sinds de zomer van 2020 is de brigadier van de politie Rotterdam Rijnmond verantwoordelijk voor de damesselectie. Na overleg met het bestuur en de technische commissie is besloten uit elkaar te gaan. “De twee seizoenen werden gekenmerkt door corona waardoor er niet eenvoudig te bouwen was aan een volwaardige selectie. Diverse spelers zijn na het niet afgemaakte vorige seizoen gestopt en/of lager gaan spelen. Een aantal komen nu uit voor het Midweekse Team maar zouden zo aan de selectie kunnen worden toegevoegd. Dit had de huidige selectie sterker gemaakt en hadden we nu niet hoeven vechten om degradatie te voorkomen. Jammer, maar het is voor de club beter om volgend seizoen een nieuwe start te maken”. Wie van der Staaij zal opvolgen is nog niet bekend.