Handbalsters Drechtsteden verder in de problemen

Door de wedstrijd met het nog puntloze Hercules te verliezen (26-20), zijn de dames van Drechtsteden nog verder in de problemen geraakt. De ploeg staat nu met drie punten, één meer dan Hercules 2, op de één na laatste plaats.

Zonder coach Bart Keijzer, moest zelf spelen, ontmoette Drechtsteden dinsdagavond in Rijswijk een tegenstander die vocht voor hun laatste kans. Ook Drechtsteden realiseerde zich dat winst een belangrijke stap zou zijn in het behoud van het tweede klasse schap. De eerste 10 minuten probeerde Drechtsteden met een hoog tempo de thuisploeg uit elkaar te spelen. Dit had niet het gewenste resultaat. De onrust sloop binnen het team met als gevolg dat er te veel balverlies werd geleden. Na de rust (13-9) lukte er weinig meer en moest de ploeg genoegen nemen met een 26-20 nederlaag.

Bart Keijzer zal de komende week de scherven bij elkaar moeten vegen en de ploeg weer op de rails moeten zetten voor de ontmoeting met Quintus 4. Deze wedstrijd staat voor zondag 29 januari om 10.30 uur op het programma in Ridderkerk. De komende 7 wedstrijden zullen moeten worden gezien als 7 finales om degradatie te ontlopen.