Sport

Handbalsters, geen schande om te verliezen

Waar de handbalsters van Saturnus’72 de laatste weken slecht startten aan hun wedstrijden was het zaterdag duidelijk anders. Het was na afloop volgens trainer Dylan Muller dan ook geen schande om alsnog met lege handen te staan.

In de thuiswedstrijd met de nummer twee van de ranglijst Snelwiek uit Rotterdam begon de ploeg scherp en ging het zeker 25 minuten gelijk op met de Rotterdammers. Wel was de dekking iets te open waardoor de tegenstander alsnog een kleine voorsprong kon nemen. Saturnus probeerde nog wel aan te haken, maar miste op bepaalde momenten net de aansluiting. Snelwiek, onder leiding van oud Saturnus trainer Ronald Eckhart, greep verdient de overwinning (17-25).

Volgens Muller was Snelwiek net iets feller en lieten ze nog wel eens steekjes vallen omdat afspraken niet goed werden nagekomen. “Hadden wij de laatste drie wedstrijden ook zo gespeeld als vandaag, dan hadden we zeker niet puntloos onder aan gestaan. Jammer, maar dit spel geeft wel vertrouwen voor de toekomst”. Van die toekomst gaat ook herintredend keepster Chantal Daalder deel uit maken. Een prima aanvulling van de selectie. Zondag kan de ploeg opnieuw aan de bak tijdens de uitwedstrijd bij koploper Indus’67 (12.35 uur).