Handbalsters op tandvlees naar winst

De dames van Saturnus’72 hebben zaterdag goede zaken gedaan door de nummer 3 pootje te lappen. Achteraf blijkt dat een sterke eerste helft net voldoende was voor de winst. Vanuit een sterke dekking speelde de ploeg tegen Roda’71 scherp, snel en goed.

De ploeg liet zien waar het toe in staat is. Het collectief bouwde een 15-8 voorsprong op bij rust. Hoe anders was de tweede helft. Het spel van de thuisploeg verslapte. Saturnus gaf het initiatief uit handen. De thuisploeg liet Roda beter in de wedstrijd komen. Puntje bij punten werd de voorsprong kleiner. Bij Saturnus was het niet mooi meer maar een kwestie van overleven. Ondanks dat het mooie er af was bleef de ploeg knokken voor een goed resultaat. Saturnus liep op zijn tandvlees maar wist de winst toch met 21-20 over de streep te trekken.

Bij trainer Dylan Muller overheerste na afloop toch de blijdschap. “Gelukkig hebben we de punten binnen, die we hard nodig hebben, en ten tweede heb ik gezien waar mijn ploeg toe in staat is. Maar één helft goed spelen is veel te weinig. Hier moet nog hard aan gewerkt worden”. Door de winst passeert de ploeg Conventus op de ranglijst (8e plek) en is er gelijk een kans om de opgaande lijn door te zetten. Zondag kunnen er opnieuw stappen worden gezet als er om 13.20 uur bij datzelfde Conventus wordt gestart.