Handbalsters Saturnus’72 kunnen tegenstander geen pootje lichten

Het lukte de handbalsters van Saturnus’72 niet om koploper Foreholte zondag pootje te lichten. Daar was de ploeg niet stabiel genoeg voor. Toch waren de vervangers van de afwezige coach Dylan Muller, Remco de Jong en Stefan Soeteman, niet ontevreden. 

De wedstrijd startte zondag in een feestelijke stemming. Het Nederlands Handbal Team had zojuist het WK gewonnen door Spanje met 30-29 te verslaan. Doordat het aanvangsuur met vijf kwartier kon worden verzet konden de Saturnus speelsters samen met de tegenstander, de scheidsrechters en het publiek gezamenlijk het spektakelstuk in de kantine bekijken.

De eerste minuten van de wedstrijd waren de ploegen aan elkaar gewaagd (2-2). Met name Laura de Vos kwam vanuit de opbouw goed uit de verf. Daarna leek het er even op of de ploeg alsnog onder de voet gelopen zou worden. Foreholte liep snel uit naar 3-8 alvorens Romy Muller met twee treffers de aansluiting kon maken. Saturnus maakte vanuit een sterke verdediging een flinke inhaalslag (7-8). De ploegen waren weer aan elkaar gewaagd (9-10), maar paal en lat stonden verder succes in de weg waardoor het toch 11-15 bij rust stond. In het tweede deel van de wedstrijd leek het er meerdere keren op dat het toch nog goed zou komen. Nadat het eerst 11-18 werd kwam de thuisploeg toch weer knap terug (15-20) maar slordigheden zette een streep door een verdere opmars. Het werd 15-23 en de weerstand was gebroken. Uiteindelijk verloor de ploeg met 24-33. 

“Jammer, tegenstander Foreholte was een maatje te groot, maar het verschil had misschien kleiner geweest als we wat minder slordig waren geweest. Daarnaast zagen we ook regelmatig sterke momenten die opgebouwd werden vanuit een (opnieuw) sterk keepende Chantal Daalder. Aanvallend werden toch ook 24 treffers gemaakt waarin Laura de Vos een groot aandeel had. Nogmaals, ondanks de nederlaag, zijn we niet ontevreden”. 

Het programma gaat in de eerste week van januari al weer volop verder. Eerst komt zaterdag 4 januari D.I.O.S. op bezoek (19.00 uur). Opnieuw een sterke tegenstander. De nummer twee van de competitie heeft voorlopig nog maar één nederlaag te slikken gekregen (Forehote!). Daarna volgt donderdag 9 januari om 19.30 uur Schipluiden. Deze ploeg staat op plaats 3 van de huidige competitie maar komt nu voor de beker naar Ridderkerk. Voor de competitie verloor Saturnus thuis met 21-22. Tijd dus voor een revanche.

Foto: Ruud de Jong