Handbalsters Saturnus’72 nog niet wakker

Op een zeer vroeg tijdstip, zondagmorgen om 9.15 uur in Wateringen, moest de ploeg van Saturnus’72 aantreden tegen VENECO/VELO 4. De Ridderkerkers waren spelen op zo’n vroeg tijdstip niet gewend en stonden zonder punten om half elf al aan de koffie.

Het was al snel duidelijk dat Saturnus niet gewend was om op dit vroege tijdstip te spelen. De gastvrouwen trakteerde de gasten op tempovolle aanvallen waarop Saturnus geen antwoord had. Het was aan keepster Chantal Daalder te danken dat het verschil voor rust al niet was opgelopen tot een onoverbrugbaar verschil (15-7). Waar de beleving in de eerste helft ontbrak had coach Dylan Muller zijn ploeg in deel twee beter op de rails. Saturnus vocht zich terug in de wedstrijd en kwam zelfs op drie treffers verschil (19-16). Maar dichterbij kwamen de Ridderkerkers niet. Uiteindelijk werd het een 27-19 nederlaag. “Er was bij ons, zeker voor de rust, weinig beleving. We wisten dat de tegenstander een snelle ploeg had, maar we hadden geen antwoord op de snelle break-outs”, oordeelde Muller na afloop. “Gelukkig hebben we ons in het tweede deel enigszins hersteld, maar het werd uiteindelijk toch een flinke nederlaag”.

Door de nederlaag passeert VELO de Ridderkerkers op de ranglijst en staat de ploeg met 15 punten uit 14 wedstrijden op de vijfde plaats. Volgende week dinsdag wordt de afgelaste “storm” wedstrijd ingehaald. Om 20.00 uur gaat de ploeg op bezoek bij Schipluiden. Voor de beker is ook geloot. Hiervoor moet de ploeg op bezoek bij Savosa A junioren in Barendrecht ( 2 maart).