Sport

Handbalsters Saturnus’72 sluiten zaalcompetitie af

De handbalsters van Saturnus’72 hebben de zaalcompetitie zondag 24 maart 2024 afgesloten tijdens de kampioenswedstrijd van en bij Verburch 3. Deze ploeg moest winnen om het kampioenschap van de tweede klas binnen te halen. Dit gebeurde dan ook door met 26-16 van Saturnus’72 te winnen.

Het werd voor de thuisploeg nog spannender toen bekend was dat naaste concurrent Feyenoord had gelijk gespeeld. Bij winst op de Ridderkerkers kon het feest in Poeldijk los barsten. Coach Renate Witsiers van Saturnus’72 had aan haar ploeg aangegeven, om niet weggespeeld te worden, behoudend te spelen tegen de koploper. Daarbij kwam ook nog het feit dat de ploeg maar één wisselspeler had. “Eigenlijk te weinig. Maar door blessures en zieken misten we zeker 4 spelers. Aanvulling vanuit het midweeks team was niet verstandig aangezien zij de afgelopen week al twee keer hadden gespeeld en ook volgende week nog twee keer in actie komen. Daarnaast wisten we van tevoren dat Verburch voor ons een maatje te groot was”, schetste Witsiers na afloop. Het werd nooit een echte wedstrijd, maar weggespeeld werden de Ridderkerkers allerminst. Bij de rust was het 12-7. Ook in het tweede bedrijf kon Saturnus aardig mee. De Ridderkerkers boden prima tegenstand al kon de 26-16 nederlaag niet worden voorkomen.

Saturnus’72 eindigt door deze nederlaag op de laatste plaats in de tweede klas. Eén punt achter Northa, maar met een wedstrijd minder. Het N.H.V. heeft echter aangegeven dat de gestaakte wedstrijd bij T.O.G.B. 2, na een blessure nog 6 minuten te spelen en 14-17 voor, niet hoeft te worden uitgespeeld. Er zullen dit seizoen geen ploegen uit de tweede klasse degraderen. Zondag 7 april 2024 gaat de competitie van de dames op het veld verder. 

Foto: Vishal Hartmans