Sport

Handbalsters Saturnus’72 teleurgesteld

Na een voordelig rust (7-12) werd zondag bij Olympia’72 alsnog met 20-19 verloren. Als verzachtende omstandigheden mag worden opgevoerd het ontbreken van de zusje Van den Bosch. Keepster Melissa van den Bosch had in Brigitte Stout wel een waardige vervanger.

Omdat Brigitte Stout het doel moest verdedigen en Daniëlle van de Bosch ook niet aanwezig was ontbrak er schotkracht. Toch was de start veel belovend. Saturnus was sterk aan de bal en maakte het de ploeg uit Wassenaar flink lastig. Ook verdedigend stond het goed, wat resulteerde in een verdiende 7-12 stand bij rust. Olympia, de nummer drie van de ranglijst, veranderde gedurende de wedstrijd naar een andere tactiek. Meer trek en duw werk waar scheidsrechter Van Eeden te weinig tegenop trad. In de tweede helft nam het fysieke geweld verder toe. De jonge Ridderkerkers kregen het steeds moeilijker. De thuisploeg kroop dichterbij en kwam zelfs naast de gasten. Uiteindelijk gingen zij alsnog met de volle winst van 20-19 aan de haal, een teleurgesteld Saturnus achterlatend.    

Coach Renate Witsiers was niet alleen teleurgesteld in de uitslag. Ook een klein beetje in de scheidsrechter die in haar ogen te weinig optrad tegen de fysieke thuisploeg. “We hebben goed weerstand geboden tegen deze sterke tegenstander en dan is het teleurstellend als je alsnog minimaal één doelpunt te kort komt. Zaterdagavond staat om 19.00 uur de laatste wedstrijd van dit kalender jaar op de agenda. Om 19.00 uur komt er opnieuw een sterke tegenstander naar Ridderkerk. Verburch 3 staat op plaats 2. Een mooie gelegenheid om te laten zien dat de huidige achtste plaats op de ranglijst niet klopt.

Foto: Erik Tamboer