Sport

Handbalsters Saturnus’72 verliezen van naamgenoot

De dames van Saturnus’72 hebben zondag in Leiden met 16-13 verloren van hun naamgenoot Saturnus. Het was een lastige wedstrijd waarbij de ploeg gedurende de gehele wedstrijd achter de feiten aanliep.

Saturnus Leiden had twee punten minder dan de gasten uit Ridderkerk. Maar al gauw bleek dat de thuisploeg vooralsnog beter was dan de Ridderkerkers. Toch brak er na een snelle achterstand een fase aan waarin Saturnus’72 zeker niet de mindere was dan de thuisploeg. De ploeg vocht zich terug tot 8-8 bij rust. Na de pauze scoorde Saturnus Leiden diverse malen via de break-out. Ook op de snelle spelhervattingen hadden de Ridderkerkers geen adequaat antwoord. Na aanvankelijk weer op achterstand te zijn gekomen kon nog eenmaal op gelijke hoogte worden gekomen (11-11). Maar daarna trok de thuisploeg het initiatief naar zich toe en haalde een 16-13 overwinning.   

Waar de ploeg vorige week een prima wedstrijd speelde was het zondag beduidend minder. Zaterdag om 19.00 uur staat de thuiswedstrijd tegen T.O.G.B. 2 op het programma. Ook een tegenstander met 4 punten uit 5 wedstrijden. Een mooie gelegenheid om het niveau weer op te krikken.