Handbalsters Saturnus’72 sluiten aan bij middenmoot

Door een verdiende overwinning bij Conventus hebben de vrouwen van Saturnus’72 aansluiting gevonden bij de middenmoot. Het verschil met de laatste twee ploegen is nog klein, drie punten op Conventus en zes op Twist, maar er zit een opgaande lijn in.

Net als vorige week zondag speelde de ploeg in Zwijndrecht een uitstekende wedstrijd. Attractief handbal vanuit een gesloten verdediging. Er stond dan ook verdiend een 6-9 voorsprong op het scorebord. Maar ook net als vorige week was de tweede helft minder. Saturnus had moeite om het hoge tempo vol te houden waardoor Conventus weer in de wedstrijd kwam (14-14).

Gedurende de 10 minuten die volgde hadden beide teams moeite om het doel te vinden. Saturnus opende in de laatste fase als eerste de score en gaf die voorsprong niet meer uit handen (15-16). Bij Saturnus was Romy Muller op dreef. De wedstrijd stond onder de goede leiding van Richard van Dijke. Zondag staat er wederom een wedstrijd op het programma tussen twee ploegen uit het rechter rijtje. Het Barendrechtse Savosa komt om 13.50 uur naar de Reyerhal. Een mooie gelegenheid om definitief de middenmoot binnen te stappen.