Handbalsters weg geblazen

Het waaide hard op het bijna helemaal lege Reyerpark. In deze herfstige troosteloze omgeving zwoegde twee handbalteams tijdens de laatste veldwedstrijd van de eerste competitie helft om de punten. De gasten uit Rotterdam, Roda’71, hadden de wind in de rug en bliezen de thuisclub volledig van het veld.

Onder leiding van scheidsrechter Van Wisse was het de eerste 10 minuten nog een gelijk opgaande wedstrijd. Drechtsteden had de pech dat paal en lat in de weg stonden. Roda’71 had daarentegen meer succes. Diverse malen lukte het om door de verdediging van Drechtsteden heen te komen. Binnen 15 minuten stond het 0-4. De keren dat Drechtsteden via Romy Muller of Demi van Puffelen door de verdediging van de Rotterdammers heen kwamen stond daar een goede keeper succes in de weg. Ook enkele gevaarlijke schoten van Kayleigh Vos troffen geen doel. In de daarop volgende break was het aan de ander kant wel raak. Pas na 23 minuten kon Romy Muller via een strafworp voor het eerst doel treffen. Na de rust (1-12!) kwam de thuisclub beter uit de startblokken. Er werd feller verdedigd en de omschakeling naar de aanval ging ook sneller. Helaas werd deze verbetering niet beloond. Met uitzondering van verzilverde strafworp en een schot in de rechterbovenhoek werd het verschil alsmaar groter. Het laatste restje motivatie verdween en Drechtsteden werd met 3-22 ruim weg geblazen.

Waar Van der Staay twee weken terug nog tevreden was met de vooruitgang binnen de selectie kon hij dit nu niet zeggen. “We misten motivatie om tegen deze sterke tegenstander een resultaat neer te zetten. Natuurlijk, zij waren sterker, maar met deze cijfers weg geblazen te worden hoort niet bij deze ploeg. Dit was de laatste veldwedstrijd, vanaf nu gaan we de zaal weer in. Mogelijk wordt de selectie nog aangevuld met speelsters die niet op het veld spelen. We zullen hard moeten werken om ons in de eerste klas van de zaalcompetitie te kunnen handhaven.” Dinsdag 13 oktober wordt er voor het eerste geoefend in de zaal als H.M.C. om 19.30 uur op bezoek komt. Uiteraard weer een wedstrijd zonder publiek.