Handbaltrainers moeten nog puzzelen

Het duo Bianca Noordhuizen en Raymond van der Staay bij de dames alsmede Lazar Popov bij de heren, zullen deze week nog moeten puzzelen voor de juiste opstelling van de teams van Drechtsteden. Zondag zijn de eerste wedstrijden voor de dames, de heren starten zaterdag met oefenen.

De dames beginnen zondag met een veldcompetitie wedstrijd in Schiedam. Om 11.15 uur is D.W.S. de tegenstander. Het trainersduo is nu enkele weken op weg met de trainingen en gebruikt deze wedstrijd in opmaak naar de zaalcompetitie als een soort oefenwedstrijd. Volgens Van der Staay is de selectie de laatste weken flink uitgebreid. “Enkele dames zijn terug van weg geweest en samen met een grote afvaardiging van Conventus en Saturnus’72 (verenigingen zijn gaan samenwerken als Drechtsteden) is er een brede selectie ontstaan. We gaan de eerste veldwedstrijden gebruiken om te kijken hoe we er voor staan. Het is nog wel even puzzelen wie op welke plek wordt opgesteld, maar samen met mijn collega Bianca komen we er wel uit.” 

De mannen spelen alleen in de zaal. Een aantal spelers uit het tweede en derde vormen op het veld nog een team.  Op zaterdag 26 september staat de eerste zaalwedstrijd al op het programma. Outsider Hercules komt dan naar Ridderkerk. Lazar Popov is inmiddels met zijn selectie al enkele weken aan het trainen. Er zijn binnen de selectie enkele mutaties. Zo hebben enkele vaste waarden binnen het team aangegeven een stap terug te willen doen en zodoende plaats te maken voor nieuwe talenten. Remco de Jong is één van deze spelers. “ik blijf wel met de selectie trainen, maar zal mijn wedstrijden gaan spelen in het tweede. Met de komst van nieuwe trainer Lazar Popov is het een mooi moment om de nieuwe lichting door te laten stromen. Uiteraard zullen we, indien nodig, wel beschikbaar zijn.” Zaterdag oefent de ploeg in eigen hal om 20.00 uur tegen Atomium’61. Volgende week komt Dongen naar de Reyerhal. Ook dan is het aanvangstijdstip 20.00 uur.

Net als bij alle teamsporten zal het de komende tijd zoeken zijn naar de juiste corona gedragsregels. Op het speelveld zal er niet veel veranderen, al wordt wel geadviseerd om de scheidsrechter, waar mogelijk, op 1,5 meter de ruimte te geven. Maar de maatregelen buiten het speelveld, op de wisselbank, voor en na de wedstrijd en op de tribune, zijn veel uitgebreider. Het zal dan ook nog puzzelen worden om de alles in goede banen te leiden. Maar ook hier zeggen de verenigingen samen met het Nederlands Handbal Verbond dat mensen hun gezonde verstand moeten gebruiken. Alleen zo kan er verantwoord gesport worden.