Hardwerkend Bolnes verslaat titelkandidaat Zinkwegse Boys

Bolnes heeft op eigen veld gewonnen van Zinkwegse Boys met een eindscore van 3-1.

De wedstrijd begon nogal tam en was voor beide teams aftasten naar elkaars bedoelingen wat resulteerde in een saai 1e kwartier waarin Zinkweg misschien de iets bovenliggende ploeg was wat in de 15e minuut een 1e kans opleverde maar uitstekend werd verdedigd door Romano Liefveld. Vier minuten later komt Zinkwegspeler Simon van Rheeden in goede schietpositie maar ziet zijn schot net naast gaan. Aan de andere kant was het Raylicho Babel die slalomde langs 3 man maar door het zeer droge veld kon hij de bal niet lekker meenemen en kon de Zinkwegse defensie alsnog ingrijpen. Na een goede pass van Gianne Lopes stond dezelfde Babel ineens oog in oog met keeper Stephan van Lierop die met enig geluk het schot onschadelijk maakte. Even later was het Gillian Fortes die de bal controleerde met zijn borst maar zijn inzet was te zwak om de keeper van Zinkwegse Boys te verontrustte. In de blessuretijd van de eerste helft begon dezelfde Gillian Fortes aan een dribbel in strafschopgebied waarbij hij werd aangetikt door één van de verdedigers en scheidsrechter Van Der Bend de bal op de stip lag en Nordin Ait Lachen de toegekende strafschop onberispelijk tegen de touwen schoot 1- 0 voor Bolnes wat ook de ruststand was.

Binnen vier minuten in de tweede helft bracht Bolnes de stand op 2 – 0. Door de goed jagende Gillian Fortes die doorging tot bij keeper Van Lierop die zich dan ook verslikte in hem en de bal tegen hem aanschoot kon deze gemakkelijk de bal in het net deponeren. Een minuut of 6 later was de Bolnes defensie even de spits van Zinkweg kwijt en die verkleinde de achterstand tot 2 – 1. Hierna raakte scheidsrechter Van Der Bend toch wel het spoor bijster. De meest vreemde beslissingen werden genomen door hem, er gingen gele kaarten naar beide kanten en iedereen moest van begeleiding achter de omrastering gaan staan van beide ploegen want ze mochten niet coachen binnen het coach vak volgens hem. Ook reservespelers die niet in de dug-out konden zitten moesten daar gaan staan. Zinkwegse Boys probeerde hierna wel de gelijkmaker te produceren maar de uitstekend spelende Bolnesdefensie gaf geen krimp. Sterker nog als de aanval van Bolnes de kansen wat beter had benut dan hadden ze al nog verder uit kunnen lopen. Een fout in de defensie van Zinkwegse Boys waarbij de bal voorlangs het eigen doel werd uitverdedigd werd door de snelle en attent reagerende Gillian Fortes onderschept en langs de keeper in het net gedeponeerd 3 – 1. Daarna kreeg een speler van Bolnes een onbegrijpelijk gele kaart omdat hij volgens de scheidsrechter op een drafje terug had moeten gaan voor de aftrap.

Al met al een verdiende overwinning voor de bewoners van “De Berg” die eindelijk eens de beloning kregen van hard werken.

Aanstaande zaterdag komt koploper Hekelingen op bezoek en met dezelfde werklust en energie is in die wedstrijd niet kansloos.

Door Arend Hollemans