HBM Dakbedekking/Taveri blijft in Hoofdklasse

Na een ongemeen spannende finale van de competitie zijn de tafeltennisers er in geslaagd zich te handhaven in de Hoofdklasse. In de slotwedstrijd van de play-downs mocht er uit in Barendrecht tegen Taveba met 6-4 worden verloren om lijfsbehoud te bewerkstelligen. Het werd uiteindelijk een bloedstollend gevecht.

Patrick Weijers zette de gasten uit Barendrecht nog op een 0-1 voorsprong. Daarna was het echter de thuisclub wat de klok sloeg en leek soms degradatie erg dichtbij. Na een 4-1 achterstand halverwege knokte Hans Stapels zich naar twee overwinningen in het enkelspel. Vooral zijn laatste partij was uiterst belangrijk en spannend. Na een 2-0 achterstand in games wist hij toch nog in vijf games de partij naar zich toe te trekken. Bij een 6-3 achterstand moest Robert Beenes in de allerlaatste partij winnen om degradatie af te wenden. Hij bleef echter uiterst koel en wist het broodnodige vierde punt binnen te slepen. 

Doordat in de andere wedstrijd Shot ’65 met 8-2 won van HTTV uit den Haag eindigen alle vier de teams binnen twee punten van elkaar en bleven de Ridderkerkers door een beter onderling resultaat Shot ’65 net voor en komt HBM/Taveri in het nieuwe seizoen, wat eind januari begint, wederom uit in de Hoofdklasse.