Sport

Heren Poseidon ’56 komen er niet aan te pas

Juist op het moment dat het nationale damesteam in Eindhoven de Europese titel voor zich opeiste, werden de waterpolomannen van Poseidon ’56 in Rozenburg op hun nummer gezet. Het jonge en ambitieuze team van SG SCOMZeehondDuck bleek vanaf het eerste fluitsignaal een stevig maatje te groot te zijn voor de Ridderkerkse mannen die er vier periodes niet aan te pas kwamen. Met niet mis te verstane periodestanden moest Poseidon ’56 een stevige 18-8 nederlaag incasseren bij de promotiekandidaat.

Het zou niet gemakkelijk gaan worden in zwembad De Rozenburcht. De thuisploeg nam vanaf het eerste fluitsignaal stevig het initiatief in handen en dat resulteerde al in de eerste speelminuut tot een 2-0 achterstand voor de Ridderkerkse ploeg. De aanvalsstorm leek wat te luwen, Poseidon ’56 kon veel erger voorkomen en na vier minuten in het eerste bedrijf, wist de ploeg zelfs tot 3-1 terug te komen. Veel haalde dat niet uit, via een overtalsituatie en een strafworp liep SG SCOMZeehondDuck uit naar een 5-1 voorsprong.

In de eerste minuten van de tweede periode slaagde Poseidon ’56 erin om zich verdedigend staande te houden. Pas na een kleine twee minuten wist de thuisploeg nog eens het net te vinden. Dit werd niet veel later gevolgd door het tweede tegendoelpunt van de Ridderkerkse formatie, maar dat bleek een doekje voor het bloeden. Nadat SG SCOMZeehondDuck het tempo weer had gevonden liepen de gastheren uit naar de dubbele cijfers.

Dit leek de thuisploeg wel voldoende en in de derde periode werd de strijd wat evenwichtiger. SG SCOMZeehondDuck wist wel viermaal te scoren, maar mocht dat tweemaal doen uit een strafworp. Poseidon ’56 kwam tot twee treffers in dit kwart en zag de achterstand daarmee wel verder oplopen.

De laatste periode was vanuit scorend vermogen de beste voor de Ridderkerkse mannen. Zij wisten de Hoogvlietse/Rozenburgse/Brielse verdediging in het laatste kwart driemaal te passeren waardoor het totaal voor de bezoekers op acht doelpunten uitkwam. De thuisploeg liet de teller echter pas stokken na het achttiende doelpunt, waardoor Poseidon ’56 met een nieuwe nederlaag nu toch naar de onderkant van de stand moet gaan kijken waar de gevarenzone nu wel heel dicht nadert.

Uitslag: SG SCOMZeehondDuck H1 – Poseidon ’56 H1 18-8 (5-1; 5-2; 4-2; 4-3).

Doelpunten Poseidon ’56: Max Jansen (3x), Wouter Andeweg, Arjen Rozeboom, Wilco Put, Bastiaan Stolk en Jurgen van den Elshout (alle 1x).