Sport

Heren Poseidon ’56 lijden forse nederlaag

Tegenstander ZVVS is aan het zeer goede reeks bezig in de competitie en de mannen van Poseidon ’56 waren de volgende ploeg die aan de Vlaardingse zegekar werden gebonden. De Ridderkerkers liepen in de tweede periode tegen een behoorlijke achterstand aan en die kon in het restant van de wedstrijd niet meer worden gerepareerd. Poseidon ’56 moest zaterdag 3 februari 2024 een15-6 nederlaag slikken.

Aan het begin van het seizoen wisten de mannen van Poseidon ’56 in het eigen bad nog te winnen van ZVVS. Lange tijd bungelde de Vlaardingse ploeg aan de onderkant van de stand, maar de laatste weken maakte de tegenstander van Poseidon ’56 een flinke opmars en staat de ploeg halverwege de stand. Daarmee werd de opgave voor de Ridderkerkse ploeg toch anders dan in september vorig jaar. ZVVS heeft vertrouwen en dat werd in de eerste periode duidelijk. De kwam al snel op voorsprong na een persoonlijke fout aan de kant van de bezoekers. Pas aan het einde van de eerste periode kon ZVVS nog een keer scoren, maar het was de opmaat voor meer.

In de eerste anderhalve minuut van de tweede periode moest Poseidon ’56 diep buigen. ZVVS liep in die korte periode uit naar 6-0. Alhoewel Poseidon ’56 meer tegendoelpunten wist te voorkomen en halverwege de periode met een tegentreffer de stand op 6-1 kon brengen, was het leed reeds geleden. De mannen van Poseidon ’56 moesten in de achtervolging. Dat leek in de derde periode te lukken en halverwege het derde kwart, was de achterstand teruggebracht tot 8-5.

Dichterbij kwam de Ridderkerkse ploeg echter niet. In het slot van de derde periode liep ZVVS weer uit naar 10-5. In de vierde periode moesten de bezoekers voor de tweede maal een stortvloed van treffers ondergaan en pas bij een 15-5 stand kon via een strafworp nog wat worden teruggedaan waarmee de eindstand op 15-6 kwam.

Uitslag: ZVVS H3 – Poseidon ’56 H1 15-6 (2-0; 4-1; 4-4; 5-1).

Doelpunten Poseidon ’56: Jurgen van den Elshout (3x), Max Jansen (2x) en Bastiaan Stolk (1x).