Sport

Heren Poseidon ’56 lopen blauwtje in Sassenheim

Vorig seizoen begon een goed periode van de waterpoloheren van Poseidon ’56 na een overwinning in en tegen Sassenheim. Dit jaar zat een goed resultaat er niet in. Tegen een gewiekste tegenstander liepen de Ridderkerkse mannen tegen veel te veel persoonlijke fouten aan waar Sassenheim te vaak van kon profiteren. Met een 14-7 nederlaag liep de Ridderkerkse formatie voor de tweede week op rij tegen een stevige nederlaag aan.

Mochten de mannen van Poseidon ’56 al even het idee gehad hebben om de stunt van vorig jaar te herhalen, dan werden ze vrij snel en vrij ruw uit de droom geholpen. Sassenheim nam direct het initiatief en kon halverwege de eerste periode al bogen op een 2-0 voorsprong. Poseidon ’56 moest in de achtervolging, kwam nog terug tot 2-1, maar zag Sassenheim in de slotfase van de periode toch weer uitlopen.

De tweede periode toonde hetzelfde beeld. Poseidon ’56 leek even aan te haken, maar kwam ook in deze periode niet verder dan één treffer. Sassenheim wist in hetzelfde tijdsbestek driemaal te scoren en de Ridderkerkse mannen keken halverwege de wedstrijd tegen een 6-2 achterstand aan. Daar moest dus nog wat werk verzet worden.

Helaas waren de mogelijkheden beperkt omdat de foutenlijst bij de uitploeg ook al een stevige omvang begon aan te nemen. Desondanks gloorde er hoop toen de Ridderkerkse mannen terugkwamen van 7-2 tot 7-5, een behapbare achterstand met nog één periode te spelen. In de laatste aanval van de periode echter wist Sassenheim en Ridderkerkse optimisme toch weer met een treffer te temperen.

Het geloof leek eruit bij Poseidon ’56 dat in de vierde periode in een sneltreinvaart de achterstand zag oplopen van 8-5 naar 13-5. Met twee eretreffers wisten de mannen nog wel iets terug te doen, maar na de forse nederlaag tegen SG SCOMZeehondDuck moest met een 14-7 nederlaag bij Sassenheim voor de tweede week op rij ruimschoots de meerdere worden erkend.

Uitslag: Sassenheim H2 – Poseidon ’56 H1 14-7 (2-1; 3-1; 2-3; 6-2).

Doelpunten Poseidon ’56: Max Jansen, Wouter Andeweg (beide 2x), Jurgen van den Elshout, Remon Boer en Bastiaan Stolk (alle 1x).