Sport

Heren Poseidon ’56 staan opnieuw met lege handen

De mannen van Poseidon ’56 hadden afgelopen zaterdagavond een afspraak in Wassenaar bij, het eens zo ambitieuze, WZK. Vorig seizoen moesten de heren hier nog een stevige nederlaag slikken. Dat leek de Ridderkerkse mannen ook dit jaar te gaan gebeuren. Na een goede start van Poseidon ’56 kwam WZK beter in de wedstrijd en liep weg naar een 6-2 voorsprong. Nadat de schouders er nog eens onder waren gezet, leek Poseidon ’56 de wedstrijd naar de hand te zetten en met een 6-7 voorsprong leek de overwinning binnen handbereik. In de slotfase sloeg de thuisploeg nog tweemaal genadeloos toe en stond Poseidon ’56 alsnog met lege handen. Het werd uiteindelijk 8-7

Poseidon ’56 heeft punten nodig. De onderkant van de stand komt al angstvallig dichtbij. Tegenstander WZK, dat een paar jaar geleden nog ambities had uitgesproken om in de top van de landelijke competitie mee te gaan draaien, maar uiteindelijk bleef steken in de eerste regionale klasse, leek daar het uitgesproken slachtoffer voor. Poseidon ’56 begon prima en stond halverwege de eerste periode op een 0-2 voorsprong. Een persoonlijke fout aan de kant van de bezoekers, stelde WZK weer in staat om terug in de wedstrijd te komen.

Na de eerste periode leidde het Ridderkerkse collectief nog wel met 1-2, maar in de tweede periode nam WZK het heft in handen en met vier Wassenaarse doelpunten in dit kwart werd de voordelige score voor Poseidon ’56 omgedraaid in een ruime 5-2 achterstand. Dat mocht Poseidon ’56 zichzelf aanrekenen, drie van de vier doelpunten voor WZK kwamen tot stand in een Ridderkerkse ondertalsituatie.

In de derde periode bleef Poseidon ’56 lange tijd meer tegendoelpunten bespaard, maar toen WZK halverwege de periode alsnog op 6-2 kwam, schrok Poseidon ’56 wakker. In de vierde periode werd er aangezet voor een inhaalrace en had WZK een tijdje geen grip op de aanvallen van de uitploeg. Van 6-2 werd het 6-6 en nadat de bezoekende ploeg zelfs op 6-7 was gekomen leek er met nog een minuut te spelen zomaar een Ridderkerkse overwinning ophanden.

Zover kwam het niet. In de laatste twee minuten kon WZK weer aanklampen en de gelijkmaker aantekenen. Beide ploegen gingen vervolgens op zoek naar de winnende treffer en deze bleek uiteindelijk toch voorbehouden aan de thuisploeg waardoor het team van Poseidon ’56 ook ditmaal met lege handen naar huis moest.

Uitslag: WZK H1 – Poseidon ’56 H1 8-7 (1-2; 4-0; 1-1; 2-4).

Doelpunten Poseidon ’56: Bastiaan Stolk (4x), Remon Boer (2x) en Jurgen van den Elshout (1x).