Sport

Heren Poseidon ’56 starten seizoen met een flitsende overwinning

Afgelopen weekend ging voor de Ridderkerkse waterpoloërs van Poseidon ’56 het seizoen weer van start. De competitie begon dit jaar met een thuiswedstrijd tegen het Vlaardings/Schiedamse ZVVS, in afgelopen seizoenen niet zelden een kwelgeest. Even leek dat ook dit jaar weer op te gaan nadat de bezoekers in de tweede periode een voorsprong namen. Maar de thuisploeg pakte de draad na het wisselen van kant prima op en liet de tegenstander geen enkele illusie op punten. Het werd uiteindelijk 14-8 in Ridderkerks voordeel.

De bezoekers begonnen offensief aan de wedstrijd en dat resulteerde al vlot in een aantal tijdstraffen aan de kant van de thuisploeg. ZVVS wist van geen enkele overtalsituatie te profiteren en dat bood Poseidon ’56 de gelegenheid om na een kleine twee minuten met het eerste doelpunt een voorsprong te nemen. ZVVS bleef aandringen en dat resulteerde na een volgende man-meer situatie in de gelijkmaker. Poseidon ’56 wist de eerste periode uiteindelijk na een tweede treffer toch met een minimale voorsprong af te sluiten.

De tegenstander bleef echter gevaarlijk en in de tweede periode leek het er snel op dat ZVVS het initiatief wist uit te buiten. Poseidon ’56 had het in deze periode moeilijk en zag een 2-1 voorsprong omgezet worden in een 2-4 achterstand.

Pas nadat ZVVS vroeg in de derde periode op 2-5 was gekomen, richtte de thuisploeg zich op. Waar het in eerdere seizoenen nogal eens de gehele wedstrijd achter de feiten aan bleef lopen, nam de thuisploeg nu het initiatief over en dat werd spoedig beloond. In een mum van tijd werd de achterstand weggewerkt en in het tweede deel van de periode liepen de Ridderkerkse heren uit van 5-5 naar een 8-5 voorsprong.

ZVVS kwam deze klap niet meer te boven en ook in het laatste kwart bleef Poseidon ’56 de heersende partij. Pas na de 10-5 wist ZVVS weer enig gewicht in de schaal te leggen met een sporadische treffer, maar de overwinning voor Poseidon ’56 kwam geen moment meer in gevaar. Met deze prima seizoensstart kunnen de heren vol vertrouwen uitkijken naar de wedstrijd van volgende week in Bergambacht tegen BZC.

Uitslag: Poseidon ’56 H1 – ZVVS H3 14-8 (2-1; 0-3; 6-1; 6-3).

Doelpunten Poseidon ’56: Jurgen van den Elshout (5x), Wilco Put, Max Jansen (beide 3x), Bastiaan Stolk (2x) en Remon Boer (1x).