Sport

Het Grootste Indoor Softball Toernooi van Europa komt naar Schiedam

Vanaf vrijdag 12 januari 2024 tot en met zondag 14 januari 2024 is de Margriethal in Schiedam het episch centrum van het grootste indoor softball toernooi van Europa. Met maar liefst in totaal 16 teams, waarvan 7 teams uit Amerika en 9 teams uit Europa, belooft dit evenement een spektakel van wereldklasse te worden. Diverse teams uit de Nederlandse hoofdklasse en de nationale jeugdselecties van Tsjechië en Zweden maken dit een softball toernooi van Europees topniveau.

De sporthallen zijn open op vrijdag 12 januari van 18:00 tot en met 22:30 uur, op zaterdag 13 januari 2024 van 09:30 tot en met 18:00 uur en op zondag 14 januari van 08:30 uur tot en met 17:00 uur. De toegang tot dit toernooi is gratis.

Vanuit de Rijnmond regio doen de teams van Neptunus en Euro Stars mee.

Overige teams zijn: Olympia Haarlem NL, Red lions NL, Roef! NL, Joudrs Praag CZ, Tsjechie U18 CZ, Zweden U23 SE, The Mix GB en 7 teams vanuit de USA

Met in totaal 48 wedstrijden op het programma, verdeelt over drie dagen, staat de stad Schiedam klaar om softball-liefhebbers een onvergetelijke ervaring te bieden. De competitie zal ongetwijfeld intense momenten, sportiviteit en spectaculaire acties op het veld bevatten.

Opmerkelijk is de toevoeging van een rolstoel softbal demo wedstrijd op 12 januari 2024 om 18.30 uur. Dit is een unieke gelegenheid om de vaardigheden en passie van rolstoel softbal atleten te bewonderen en een erkenning van inclusiviteit in de sport.

Op 11 januari 2024 om 19:30 uur wordt er een jeugdclinic gegeven door de coaches uit Amerika. Dit belooft weer een hele leerzame avond voor de softbaljeugd te worden.

Zondag 14 januari 2024 vindt om 15:30 uur de prijsuitreiking van het toernooi plaats.

Voor degenen die de actie niet ter plaatse kunnen volgen, zullen alle wedstrijden live gestreamd worden op YouTube. Mis geen enkel moment van de actie, of je nu in Schiedam bent of aan de andere kant van de wereld!

Dit toernooi belooft een feest van sportiviteit, teamwork en competitie te worden. Alle sportliefhebbers en geïnteresseerden worden uitgenodigd om deel uit te maken van dit historische evenement.

Voor meer informatie en updates, bezoek de website www.thecup.nl,  youtube www.youtube.be\@SDTVstream  en volg hen op sociale media https://www.facebook.com/TheCupNL