Sport

Homeruns Rowdies zorgen voor de winst

Na 5 homeruns van Rowdies , waarvan 3 van Matthijs Bakker die daarmee goed was voor 7 gescoorde punten, en een 15 – 16 winst tegen Blue Birds in het voorgaande weekend. Zo waren de rake klappen het afgelopen weekend ook weer goed voor de 5de overwinning van de Ridderkerk Rowdies en de derde op rij.

In de wedstrijd tegen Blue Lions uit Tilburg werd het van begin af aan een pitcherduel, Rowdies kon de geworpen ballen van de pitcher van Blue Lions niet goed weg krijgen wat zorgde voor veel vangballen en Blue Lions kreeg helemaal geen vat op de worpen van pitcher Shawn Ros van Rowdies die de hele wedstrijd zou domineren op de heuvel. Resultaat een 0 – 0 stand in 2de inning. Blue Lions kreeg wel een loper op de honken in de 1ste helft van de 3de inning maar die kwam niet verder door de goede verdediging van Rowdies die werper Ros hier met goed verdedigend veldwerk hielp om uit de inning te komen. In de gelijkmakende 3de slagbeurt opende Rowdies de score door een solo homerun van Evander Wawoe die de bal ver over de hekken sloeg om de 1 – 0 op het scorebord te zetten.


Hierna werd het weer goed gooien en verdedigen aan beide kanten wat resulteerde in heel veel acties in het veld en ook veel vangballen maar geen scores. Pas in de zevende inning werd de 1 – 0 aangepast op het scorebord door een homerun van Calvin van Velzen die de bal ver het Oosterpark in sloeg en zo de stand op 2 – 0 bracht. In de 8ste inning werd de basis voor de overwinning gelegd. Blue Lions kon in hun 8ste slagbeurt wederom geen potten breken tegen pitcher Ros die deze inning afsloot met een 3 slag en op dat moment in totaal maar 27 slagmensen tegenover zich gezien had. En dat is voor honkbal begrippen een topprestatie. Rowdies profiteerde van een veldfout van Blue Lions in de gelijkmakende 8ste inning en kreeg een honk bezet.  Evander Wawoe sloeg daarna een goede honkslag waardoor het eerste en tweede honk bezet werden, door coach Arno Seltenrijch kreeg catcher Tim van Toorn de opdracht om zich, door middel van een stootslag, op te offeren en zo 2 man in scoringspositie te brengen, wat ook goed werd uitgevoerd.

Met het 2de en 3de honk bezet was een goed klap genoeg om een of twee punten te scoren, maar Johan Spijkerman zorgde met de 3de homerun van Rowdies die middag dat er zelfs 3 punten over de thuisplaat kwamen en een 5 – 0 stand aan het einde van die 8ste inning op het scorebord stond. Shawn Ros was als werper op weg naar een shut-out game (0 punten tegen), maar helaas was de verdediging van Rowdies misschien al iets teveel met de mogelijke overwinning bezig. Twee veldfoutjes en pas de derde en vierde honkslag over de hele wedstrijd van Blue Lions zorgde ervoor dat er in die 9de slagbeurt toch nog twee punten door Blue Lions konden worden gescoord en het geen shut-out werd maar wel een klinkende 5 – 2 overwinning voor Rowdies.

Ridderkerk Rowdies heeft zich met deze overwinning en twee wedstrijden minder gespeeld wel op de gewenste zesde plaats van de ranglijst geplaatst.

Shawn Ros gooide 9 innings met de cijfers 6 x 3 slag, 1 x 4 wijd, 4 honkslagen tegen.

Beste slagman aan Rowdies kant was Evander Wawoe met 2 hits uit 4 slagbeurten.