Sport

Hoog niveau en twee punten handbalsters Saturnus’72

Interim coach Anita van der Linden, vervanger voor de nog zieke Renate Witsiers, was na afloop van de wedstrijd tegen Foreholte zeer te spreken over haar team. “Een prachtige 26-19 overwinning en daar hoeft niets aan te worden toegevoegd”.

Vooraf werd toch wel een beetje opgekeken tegen de gasten uit het Westland die hoger op de ranglijst stonden. Maar na gelang de eerste helft vorderde bleek dit helemaal niet nodig te zijn. In het eerste deel waren de ploegen nog aan elkaar gewaagd, maar Saturnus liet al gauw zien dat de punten in Ridderkerk moesten blijven. Saturnus bouwde aan een voorsprong (10-5), met enkele fraaie treffers van o.a. Marissa de Pauw en Brigitte Stout. Enige dissonant in de eerste helft waren enkele gemiste strafworpen. Daar tegenover stonden ook enkele gestopte strafworpen van keepster Melissa van de Bosch. Zij was regelmatig een sta in de weg voor Foreholte. Na de thee (16-8) was er korte tijd een mindere periode van de Ridderkerkers. De ploeg werd overijverig en ronde af op momenten dat dit niet kon. Toen er ook nog twee strafworpen gemist werden werd het verschil terug gebracht tot 4 treffers (17-13). Gedurende korte tijd was van niveau verschil geen sprake (19-15). Het was Marieke Euser die via een fraaie treffer het verschil weer opvoerde (24-17). Daarna was het verzet gebroken en konden de laatste 8 minuten rustig worden uitgespeeld met een 26-19 overwinning ten gevolgen.

In tegenstelling tot vorige week was de balsnelheid twee maal zo hoog. “Vorige week gingen we mee met het tempo van de tegenstander, vandaag hadden we een snelle ploeg tegen. Hierop wakkerde het vuurtje bij ons ook aan. Ik hoefde in de rust weinig te zeggen. We moeten wel uitkijken dat we niet te overmoedig worden als het goed gaat. Het eerste deel van de tweede helft wilde we teveel en te snel. Dan worden we onnauwkeurig. Maar daarbuiten, niets dan lof”, was de reactie van een glunderende Anita van der Linden.  De volgende wedstrijd is zondag 19 november tegen Saturnus Leiden 2. Aanvang 11.10 uur.

Foto: Eric Tamboer