Sport

HSP open tennistoernooi van start

Na het jeugdtoernooi van tennisvereniging d ’Oudelande zijn nu de senioren aan de beurt voor hun open toernooi. Aanstaande zaterdag mogen de senioren uit de omgeving zich matchen met de Oudelande leden tijdens het jaarlijkse open toernooi gesponsord door HSP.

Het is dit seizoen gebleken uit de voorgaande toernooien in de regio, dat het moeilijk is de sterke spelers uit de regio te strikken voor de toernooien. Ook Oudelande heeft hierdoor meer inschrijvingen in de hoge speelsterktes (lager speelniveau) dan in de lage speelsterktes (hoog speelniveau).

Gelukkig heeft het toernooi in de speelsterkte 5 een mooie deelnemerslijst met onder andere Oudelande clubkampioen Mitchell Slingerland. Hij zal proberen in zijn onderdeel de eer hoog te houden voor Oudelande
Om ook nog toptennis op de Oudelande te laten zien zullen op vrijdagavond, 2 spelers uit de top van Nederlandse tenniscompetitie een demonstratiewedstrijd. Boy Vergeer en een nog te bepalen teamgenoot speelden het afgelopen weekend om het Nederlands kampioenschap voor heren. Zij zullen een uur lang laten zien op welk niveau de Nederlandse top speelt in het singelspel en sparren met 2 Oudelande toppers in het dubbelspel.

Ook in de minder sterke klasses is het open toernooi van Oudelande leuk om te bekijken. Hoewel deze wedstrijden qua kwaliteit misschien niet het hoogste niveau hebben, wordt dit qua spanning regelmatig gecompenseerd.

Het toernooi zal de gehele week druk worden bezocht door zowel de fanatieke als gezelligheidsspelers. Gedurende de week zullen er naast het tennisspel, allerlei evenementen worden georganiseerd. Op vrijdag 28 juni zal een feestavond worden gegeven met top-dj Eddie4tune
Het HSP Oudelande open tennistoernooi zal van 22 juni t/m 30 juni worden gehouden bij tennisvereniging d ‘Oudelande aan de Oosterparkweg.

Iedereen is dan ook welkom om een kijkje te komen nemen bij dit drukbezette toernooi, waarbij de barcommissie ook voor de toeschouwers goed zal zorgen.