Sport

Ietwat geflatteerde nederlaag handbalsters

Met Monique Brandsma op de bank voor Bart Keijzer (moest zelf spelen) incasseerden de Drechtsteden handbalsters een ietwat geflatteerde nederlaag (23-13) bij het Rotterdamse Feyenoord.

Verdedigend speelde de ploeg alleszins een redelijke wedstrijd. “Het verschil had kleiner kunnen zijn als we wat meer vertrouwen in eigen kunnen hadden gehad. Daarnaast vond ik Feyenoord onnodig hard, fysiek en verbaal. Jammer, want die ploeg had dit zeker niet nodig”, vertelde Brandsma na afloop. “Ondanks de goede keeper bij de tegenstander hebben we er maar 13 gescoord, toch echt te weinig. Waar de tegenstander over meer doelpuntenmakers beschikt hadden wij er vandaag maar één. Junior Marlous Bode scoorde 7 treffers. Als je dan ook een aantal strafworpen mist, kom je scorend vermogen te kort. Beide keepsters, Dunya Berkhout en junior Anouk Buster haalde een ruime voldoende. Berkhout stopte zelfs een aantal strafworpen.” Verder kwamen ook de junioren Evy van Bockel, Natasja van der Linden en Zatja van Ruiven binnen de lijnen. Het werd uiteindelijk 23-13. 

De zaalcompetitie voor de dames loopt ten einde. Zondag staat de laatste wedstrijd op het programma als om 11.00 uur R.O.A.C. op bezoek komt in Zwijndrecht. Een ploeg die hoog in  het linker rijtje staat.   

Foto: Ruud de Jong