Voorafgaand aan het openingsduel tegen Nieuwerkerk leefden er verschillende vragen in het Ridderkerkse kamp. Zou de nadruk van coach Patrick den Hertog op meer reboundkracht en de daarmee gepaarde wissels in zijn selectie goed uitpakken én had Nieuwerkerk, toch een voormalige korfbalgrootmacht uit de regio, inderdaad aan kracht ingeboet na het vertrek van nogal wat spelers? 

Om met de laatste vraag te beginnen: al snel bleek dat KCR in alle opzichten sterker was dan de bezoekers. Vooral het schotpercentage van de gasten was ver onder de maat. Daarbij bleek de ploeg uit Nieuwerkerk totaal geen raad te weten met de lengte van Vincent van der Steen onder de paal, waarmee direct de eerste vraag ook is beantwoord: KCR bleek zeker in het vak van Van der Steen en Floris-Jan Bos over een enorme reboundkracht te bezitten. Daarnaast liet Van der Steen zien ook over scorend vermogen te bezitten (hij was goed voor drie treffers), daarmee een indrukwekkend koppel vormend met Floris-Jan Bos. Hierbij moet vermeld worden dat met name Gabrielle Hietbrink een enorme hoeveel arbeid verrichtte om Bos (vier maal doeltreffend) telkens weer in stelling te kunnen brengen.

Toen ook het tweede aanvalsvak na een wat aarzelend begin op toeren kwam ( Den Hertog wisselde op tijd en zag daarbij zijn wissels goed invallen) was er voor Nieuwerkerk geen houden meer aan. 

Mede door drie benutte strafworpen konden de gasten tot 4-4 KCR nog bijbenen, maar daarna sloeg de thuisploeg door vier treffers van de dames een naar later bleek beslissend gat: 8-4. Prachtig was daarbij de score van Dawn Schaerlaeckens, die zonder de korf te raken binnen plofte. Met deze stand werd ook de rust bereikt.

In de tweede helft dreigde Nieuwerkerk na 11-5 met drie treffers op rij terug te komen in de wedstrijd, maar Thomas Vlasblom, die in de tweede helft prima op dreef was, gooide de wedstrijd met zijn tweede treffer in het slot: 12-8. 

Daarna speelde de thuisploeg de wedstrijd soeverein uit. Den Hertog kon zich zelfs permitteren om aanvoerder Remon de Vos geruime tijd aan de kant te houden. De Vos kon daar niet mee zitten. “Het liep prima zo”, aldus de routinier. Hij sprak daarbij nadrukkelijk van een overwinning van het collectief. En dat was het.

Volgende week reist KCR af naar Middelburg, waar Swift wacht. De ploeg uit Zeeland verloor toch vrij verrassend met ruime cijfers van Excelsior en zal gebrand zijn op revanche.