In memoriam: Lydia Markus

Het is met heel veel verdriet en ongeloof dat het bestuur van vv Rijsoord bekend moet maken dat Lydia Markus (bij velen ook bekend als Lydia van Loon) eigenlijk volledig onverwachts is overleden op 74-jarige leeftijd.

Lydia, al bij leven een Rijsoord-icoon, bekend bij alle (oud)Rijsoordleden en bij verenigingen in de buurt maar zeker ook verder weg, was voor velen een niet te missen (contact)persoon van onze club.

Lydia, bijna 40 jaar onafgebroken bestuurslid, wedstrijdsecretaris bij senioren, opvang van scheidsrechters in de bestuurskamer, contactpersoon richting KNVB – waar ze jaren geleden ook voor beloond is met de gouden KNVB-speld – zal een enorme leegte achterlaten en een gemis voor velen zijn.

Tot enkele weken geleden was ze nog in de weer om dingen te regelen voor van alles en nog wat rondom trainingen en (oefen)wedstrijden. Het is niet te bevatten dat een virus zo snel voor zoveel onverwacht verdriet kan zorgen. De laatste dagen in het ziekenhuis waren dagen van hoop maar ook van vrees voor wat ging komen.

Rijsoord, maar ook het Ridderkerkse voetbal, zal zonder haar niet hetzelfde zijn.