Sport

Indrukwekkend optreden KCR

KCR is de herstart van de competitie uitstekend begonnen. In Hardinxveld-Giessendam werd Vriendenschaar totaal van het veld gespeeld. De manier waarop dit gebeurde was met name in de tweede helft ronduit indrukwekkend te noemen. De 15-26 eindstand sprak wat dit betreft boekdelen.

In de overgangsklasse is de oorspronkelijke poule van acht teams bij de herstart gesplitst in twee poules van vier teams. KCR treft in deze poule naast Vriendenschaar het Middelburgse Swift en Meervogels uit Zoetermeer. Deze vier ploegen treffen elkaar in een thuis- en uitwedstrijd. Aan het einde van de rit gaat nummer één spelen om promotie tegen de winnaar van de andere poule, de nummers vier gaan uitmaken wie er degradeert. Meervogels lijkt de uitgesproken favoriet voor de eerste plek. De overige drie teams lijken elkaar niet al te veel te ontlopen, Swift is van deze drie misschien de sterkste. Kortom, het was afgelopen zaterdag van groot belang om juist in de wedstrijd tegen Vriendenschaar een goed resultaat te boeken.

Zonder een zieke Mark van der Schelling (Panagos Iliadis was zijn vervanger) nam KCR direct  in de openingsfase al het initiatief. Floris-Jan Bos opende binnen de minuut de score onder de paal met een schitterend eenhandig doelpunt waarbij hij met zijn rug naar de paal stond. Twee minuten later knalde Sabine Vlasblom de 0 -2 binnen. Ook haar volgende twee schoten waren allen doeltreffend. Een schot van Remon de Vos en een strafworp van Gabrielle Hietbrink zorgen er daarbij voor dat KCR binnen 10 minuten met 3-6 voorkwam. In het restant van de eerste helft kwam de thuisploeg vervolgens nooit meer dichterbij dan twee treffers verschil. Hoewel de thuisploeg in het eerste bedrijf meer balbezit had was de verdedigende druk van KCR zo groot dat Vriendenschaar heel moeizaam tot scoren kon komen. Toen al was te zien dat de puntspelers van de thuisploeg steeds minder in de wedstrijd kwamen te zitten. Het team van Patrick den Hertog had duidelijk minder moeite om de korf te vinden en bleef voortdurend de bovenliggende partij. Via 6-8 en 9-11 werd in de laatste minuten voor de rust een gat van vier doelpunten geslagen, onder andere door twee treffers van Floris-Jan Bos in even zoveel minuten: 10-14.

Terugkijkend op de wedstrijd blijken deze laatste minuten voor de rust beslissend geweest te zijn. Na de pauze immers werd de marge nooit meer kleiner dan vier doelpunten. KCR voerde de verdedigende druk nog verder op, zodat de aanvallen van Vriendenschaar herhaaldelijk beëindigd werden door het signaal van de tijdklok. Zelf bleef de Akomar-Shipping brigade soepel scoren. Vermeldenswaardig daarbij was een prachtige beweging van Gabrielle Hietbrink die haar tegenstander geparkeerd achter zich liet staan en fraai afrondde uit een doorloopbal.

Tien minuten voor het eindsignaal (de wedstrijd stond overigens onder leiding van twee uitstekende, heel ontspannen fluitende scheidsrechters) wierp de thuisploeg de handdoek in de ring. KCR nam echter geen gas terug en liep in de slotfase uit van 15-20 naar 15-26. Aanvoerder Remon de Vos bracht het uitpubliek een minuut voor tijd op de banken door met een prachtige, eenhandige doorloopbal zijn tiende (!) doelpunt te laten noteren. Vlak voor het laatste eindsignaal was het slotakkoord voor Sabine Vlasblom – zij was deze avond goed voor vijf treffers.

Een trotse Den Hertog sprak na afloop van een driepuntenwedstrijd. Mochten beide teams aan het einde van de rit immers gelijk eindigen, dan gaat het onderling resultaat tellen. En dat zit dus wel goed.

Zaterdag komt in sporthal De Wissel Swift op bezoek. In deze vorm kan KCR het de Zeeuwen meer dan lastig maken.