Sport

Ingecalculeerde nederlaag Drechtsteden handbalsters

Na afloop van de verloren wedstrijd bij koploper Quintus was coach Bart Keijzer toch best tevreden. “Heb goede dingen gezien. De omschakeling bij de tegenstander was sneller en beter en dat maakte het verschil.”

De koploper stond ongeslagen bovenaan. Quintus is een ploeg die veel en makkelijk scoort. Er werd in de eerste twee wedstrijden 34 keer per wedstrijd gescoord. Drechtsteden is een jonge ploeg in opbouw en wist dat het heel moeilijk ging worden. Toch lag de ploeg zich hier niet zomaar bij een nederlaag neer. Het werd een leuke wedstrijd met twee ploegen die ook wilde handballen. Drechtsteden boekt vooruitgang in het spel, maar zag Quintus toch een kleine voorsprong nemen (7-4). Quintus is snel in de aanval en kon keer op keer, na een mislukte Drechtsteden aanval, scoren. Het verschil bleef voor handbalbegrippen klein (18-11) maar duidelijk was wel dat Quintus opnieuw de winst naar zich toe trok. Ook in de tweede helft bleef Drechtsteden wel in het spoor maar zag de thuisploeg opnieuw 34 treffers maken. Drechtsteden kwam tot 25 treffers waardoor er een 34-25 op het formulier kwam.

Keijzer was dus positief over het getoonde spel en ziet steeds meer vorderingen in het spel van zijn ploeg. Zondag komt Saturnus Leiden naar de Reyerhal in Ridderkerk. Al om 10.30 uur staat deze wedstrijd op het programma.  

Foto: Ruud de Jong