Sport

Ingecalculeerde nederlaag voor waterpolomannen Poseidon ’56

Na de nederlaag tegen Katwijk moesten de mannen van Poseidon ’56 proberen het blazoen weer op te poetsen. Dat was geen gemakkelijke opgave, want uitgerekend dit weekeinde kwam de ploeg van promotiekandidaat Z&PC De Gouwe uit Waddinxveen op bezoek in Ridderkerk. Aan wilskracht ontbrak het de Ridderkerkse mannen niet, maar de tegenstander bleek een maat te groot en met een 7-13 nederlaag had de thuisploeg waarschijnlijk al wel rekening gehouden.

De Ridderkerkse mannen hielden nog prima stand in het begin van de wedstrijd. Poseidon ’56 kwam zelfs op voorsprong en mocht na het eerste kwart zelfs met een 2-1 voorsprong de kant weer opzoeken. Vanaf de tweede periode werd het verschil tussen de twee ploegen wel zichtbaar. Z&PC De Gouwe maakte al vlot gelijk en uit een strafworp kwamen de bezoekers snel daarna op voorsprong.

Gedurende de tweede periode werd de Waddinxveense voorsprong verder uitgebouwd tot 2-5. Pas in de allerlaatste seconde kon Poseidon ’56 zichzelf weer wat hoop geven met een aansluitingstreffer waardoor de achterstand halverwege de wedstrijd beperkt was tot 3-5.

Poseidon ’56 verkocht de huid duur in het derde kwart. Dat leverde een flink aantal Ridderkerkse tijdstraffen op. De bezoekers wisten hier echter maar mondjesmaat van te profiteren. En omdat Poseidon ’56 zich ook aanvallend prima weerde was de achterstand na periode 3 nog steeds te overzien met 5-9.

De eerste minuten in het laatste kwart waren volledig voor Z&PC De Gouwe dat de wedstrijd met een drietal doelpunten in het slot gooide. Daarna kon de thuisploeg de nederlaag nog wel wat toonbaarder maken, maar de punten gingen uiteindelijk naar Waddinxveen.

Uitslag: Poseidon ’56 H1 – Z&PC De Gouwe H2 7-13 (2-1; 1-4; 2-4; 2-4).

Doelpunten Poseidon ’56: Wilco Put, Remon Boer, Max Jansen (alle 2x) en Bastiaan Stolk (1x).