Sport

Inhaalrace baat waterpoloërs Poseidon ’56 niet meer

Halverwege de vierde periode gaf niemand in het publiek nog een cent voor de kansen van de waterpoloërs van Poseidon ’56. Tegen het Zoetermeerse SG WZC hikten de Ridderkerkse heren tegen een 4-8 achterstand aan. De thuisploeg herpakte de laatste restjes moed en begon aan een indrukwekkende inhaalrace. Hoewel deze de nederlaag met een eindstand van 7-8 niet meer kon voorkomen, bracht het wel de spanning terug in een uiterst spannende slotfase.

Na de nederlaag in Bergambacht een week eerder moest gewonnen worden van het hoog aangeslagen team van SG WZC om aansluiting met de top te houden. Poseidon ’56 begon uitstekend aan deze wedstrijd en na een persoonlijke fout van een Zoetermeerse speler kon de thuisploeg op een 1-0 voorsprong komen. SG WZC beet ook fel van zich af en benutte de geboden mogelijkheden door persoonlijke fouten van de thuisploeg optimaal. De bezoekers leidden na het eerste kwart met 1-2.

De eerste minuten van de tweede periode waren voor Poseidon ’56 dat succesvol de achterstand ongedaan wist te maken en voor de tweede maal op voorsprong wist te komen door een doelpunt na ruim viereneenhalve minuut spelen. Opnieuw lag een Ridderkerkse persoonlijke fout aan de basis van de gelijkmaker van SG WZC. Waardoor de ploegen met een gelijke stand, 3-3, van kant mochten wisselen.

Vanaf dat moment trok SG WZC de wedstrijd naar zich toe. Nog eenmaal kwam Poseidon ’56 op een 4-3 voorsprong, maar moest vanaf dat moment toezien dat SG WZC de overhand had. De 4-3 voorsprong verdampte en met drie doelpunten op rij stond het aan het einde van de derde periode liefst 4-6 voor de uitploeg.

Het leek in de vierde periode van kwaad tot erger te gaan en met nog eens twee Zoetermeerse doelpunten in iets meer dan een minuut leek een fikse nederlaag voor Poseidon ’56 op de loer te liggen. Toch bleek het nog niet gedaan. Poseidon ’56 zette vanaf dit moment een inhaalrace in en van een 4-8 achterstand kwam de thuisploeg terug tot 7-8 met nog een halve minuut op de klok. SG WZC zette nog eenmaal een tactische time-out in waardoor de laatste aanval voor de bezoekers was en de stand op 7-8 bleef steken voor de ploeg uit Zoetermeer.

Uitslag: Poseidon ’56 H1 – SG WZC H2 7-8 (1-2; 2-1; 1-3; 3-2).

Doelpunten Poseidon ’56: Bastiaan Stolk, Remon Boer (beide 2x), Max Jansen, Jurgen van den Elshout en Wouter Andeweg (alle 1x).