Sport

Japanse yoga en Aikido draaien weer

Het is makkelijk om opgeslokt te worden door de waan van de dag. Daarom is het juist nu van belang om aan te voelen wat er van belang is voor jouzelf en jouw gezondheid. Bij Zonzinkan worden lessen aangeboden die je door middel van beweging leren hoe je meer kunt ontspannen en om je eigen innerlijke kracht te ontdekken.

 Japanse yoga

Bij Japanse yoga gaat het om het hervinden van de balans in je lichaam zodat je energie weer gaat stromen. Als je dat namelijk voelt, sta je als een huis, merk je dat je eigenwaarde groeit en kun je ontspannen blijven in moeilijke situaties. Kom gerust eens langs voor een proefles om dit gevoel te ervaren.

Aikido

Heb je altijd al een vechtsport willen leren? Dan is dit het moment. Door de versoepelingen van de coronaregels mag er weer binnen worden gesport. Hoog tijd om nu in beweging te komen! Aikido is een vechtsport die vooral leuk is om te leren. Heb je geen ervaring met vechtsporten, dan is dat geen enkel probleem. Kom gewoon een keertje (gratis) meedoen. Dan kun je kijken of het iets voor je is. Je zult snel merken dat het goed voelt om een of twee keer in de week uit je luie stoel te komen en een paar uur actief te zijn. Het geeft energie en zelfvertrouwen.

De lessen

Marcel Looy geeft op de maandagavond les in Sotai-ho vanaf 19.00 uur. Op woensdagavond geeft Pieter van Dongen les in Japanse yoga om 19.00 uur en Aikidoles om 20.00 uur. Op donderdagavond (20.00 uur) en zondagochtend (9.30 uur) geeft Eddy Nuijten Aikidoles.

De dojo bevindt zich aan de Platanenstraat 6 te Ridderkerk. U kunt meer informatie vinden op www.zonzinkan.nl of door te bellen op 0180-417135 of 06-40099030.

Foto: Har van Tol