Sport

Jeugd sport weer

Kinderen mogen sinds 29 april onder begeleiding samen sporten en trainen. Veel sportterreinen openen de deuren en hekken weer voor deze groep. Ouders halen en brengen de kinderen alleen.

“Nog 20 seconden!”, roept Evelien van Skanders Gym terwijl ze tevreden kijkt naar de kinderen die meedoen de bootcamp en box-workout van Facet Ridderkerk. Begeleiders blijven op afstand en hebben allemaal een set met desinfectiemiddelen, handschoenen en mondkapjes.

Facet Ridderkerk is een van de organisaties die activiteiten organiseert waaraan alle kinderen kunnen deelnemen. “Met deze activiteiten kunnen we ze meer variatie bieden. Wel op inschrijving, zodat we kunnen voldoen aan de richtlijnen van het RIVM”, zegt Terry Wisse van Facet.

Facet kijkt ook welke andere sportaanbieders in Ridderkerk samen met hen activiteiten willen organiseren en maakt daarvan een overzicht. Skanders Gym en de tennisverenigingen Oudelande en RLTC doen al mee. Na de meivakantie stemt Facet de activiteiten af met de scholen. Ook sport- verenigingen organiseren weer activiteiten voor (eigen) jeugdleden.

Belangrijkste richtlijnen

• Tot 12 jaar: onder begeleiding potjes spelen en trainen.
• 13-18 jaar: onder begeleiding trainen, op 1,5 meter afstand van elkaar.
• Blijf thuis als uw kind(eren) of iemand in uw gezin coronaklachten heeft.
• Ga alleen naar de sportlocatie als uw kind is aangemeld.
• Breng uw kind(eren) niet eerder dan 10 minuten voor de start.
• Haal uw eigen kind(eren) na de activiteit zelf direct weer op. n Volg de richtlijnen van de organisatie.

Meer informatie: nocnsf.nl/ coronavirus-en-sport

Foto: Gemeente Ridderkerk