Sport

Jordi Nicolai wint Oudelande HSP open tennistoernooi

Het was een bijzondere week dit jaar bij het open tennistoernooi van tennisvereniging d’Oudelande. Het toernooi dat elk jaar regionale toppers in de 3 en 4 categorie ziet deelnemen, had dit jaar moeite de lagere categorieën te vullen. Zodoende was dit jaar categorie 5 de beste speelsterkte van de deelnemers.

Gelukkig konden in deze categorie in het heren enkelspel, heren dubbelspel en het gemengde onderdeel poules worden gevuld waardoor toch tennis van hoog niveau kon worden gespeeld. In het enkelspel was er een speler duidelijk de beste de gehele week. Jordi Nicolai versloeg eerst Muhsin Sahan en Thomas van der Jagt in 2 sets, om vervolgens de enige andere nog ongeslagen speler in de poule te verslaan.

Rik Heil had ook van Sahan en van der Jagt gewonnen, maar kon in de slotwedstrijd niet mee in het tempo van Nicolai. Nicolai versloeg met duidelijke cijfers Heil met 6-1 6-1.

In de herendubbel en mixed categorie was er 1 man die beide titels mocht opeisen. Benny Baks was de laagst gerankt speler (4.1) en liet dit in beide onderdelen duidelijk merken. Baks won in het herendubbelspel met Jeroen de Bode op de slotdag van Paul Hoogerwaard en Lennart Boom. De thuisspelende Hoogerwaard en Boom waren nog ongeslagen terwijl Baks en de Bode al een nederlaag hadden moeten slikken tegen Sjoerd Huijbertsen Reinder van der Velden. Alleen een 2 sets overwinning kon daardoor Baks en de Bode aan de titel helpen. Beide heren kregen het wonderwel voor elkaar. De eerste set werd met 6-4 gewonnen en de 2e set ging met 6-3 naar De Bode en Baks. Zodoende stonden zij naar afloop op het hoogste podium. Hoogerwaard en Boom werden 2e.

Ook in het mixed dubbelspel sloeg Baks toe. Samen met Melany Tazelaat won hij eenvoudig zijn 2 wedstrijden in een poule van 3.

De gehele week was het ‘s avonds een druk programma met de overige onderdelen. Zo werd er gespeeld in de categorie 6 t/m 8 in het herenenkelspel, dames enkelspel, herendubbelspel, damesdubbelspel en het mixed dubbelspel. Tot in de late uurtjes werd er gestreden om in het finale weekend te komen. De feestavond op vrijdagavond werd wederom druk bezocht. Dj Eddie4tune zorgde er weer voor dat de voetjes van de vloer gingen. De goed georganiseerde wedstrijdleiding kan terug kijken op een geslaagde tennisweek.

Voor Oudelande betekent het nu even rust. Op 13 juli 2023 zal nog het 50+ toernooi worden gehouden. Daarna zal pas in augustus het regionaal bekende “Vrienden van Oudelande” toernooi van start gaan. In september zal de herfstcompetitie weer aan gaan vangen.