Sport

Jorian Stoppelenberg regiokampioen dressuur

Afgelopen weekend vonden bij De Develruiters in Heerjansdam de regiokampioenschappen dressuur voor paarden plaats.

Maar liefst 66 dressuurcombinaties wisten er een startbewijs voor de Hippiade, de landelijke outdoorkampioenschappen volgende maand in Ermelo, te bemachtigen.

In de klasse M2 waren na de eerste proef de verschillen tussen de top 3 combinaties erg klein. In de finale proef reed Ridderkerker Jorian Stoppelenberg met Huub (v Dream Boy) duidelijk beter dan de rest en dat leverde de combinatie het kampioenslint in deze klasse op. Reservekampioen werd Kim Huizer (Bodegraven) met I am en derde werd TTC-talent Anna van Spreeuwenberg (Oostvoorne) met Ebony S. In deze klasse mag Zuid-Holland zelfs 10 combinaties afvaardigen naar de Hippiade. Ook Kim van Mil (Rotterdam) met Hercules, Manuella Bruijns(Brielle) met I am zjn, Agnes Romijn (Zwijndrecht) met Square a Indy, Jasmijn Kraak (Oostvoorne) met Vikings Hitch, Mascha Zandvoort (Heesbeen) met Icola, Robyn Schuurmans (Berkel en Rodenrijs) met Armani Carlos en Emelie Anink (Zoeterwoude) met Magico afgevaardigd voor Zuid-Holland naar de landelijke outdoorkampioenschappen.

Ook het team Horses 4 Heezen, dat de Teamdressuur Kür op Muziek won en mag de regio Zuid-Holland vertegenwoordigen tijdens de Hippiade. Kim Noordijk (Galder) behaalde met de NRPS hengst D’Joep de hoogste totaalscore van maar liefst 75,792% en werd daarmee regiokampioen in de klasse M1. Als regiokampioenen werden dit weekend ook gehuldigd: Fransje van der Meer (’s Gravenhage) met Histaria in de klasse ZZ-L, Mara de Vries (Poederoijen) met Icerole DVB in de klasse Z2, Shanika de Bruijn (Wateringen) met El Chica in de klasse Z1, Emma van den Hooven (Hazerswoude-Dorp) met Severo in de klasse L2, Michelle de Bruijn (Rockanje) met Jingaloo in de klasse L1 en Nicole Maat (Berkel en Rodenrijs) met Kenzy de la Tiny in de klasse B.