Jubilerende tennisvereniging d’Oudelande weer stuk duurzamer

Tennisvereniging d’Oudelande in het Oosterpark beleefde zaterdag een bijzondere dag. Het was de aftrap voor diverse activiteiten om het veertigjarig bestaan te vieren.

En er werden officieel allerlei duurzame maatregelen in gebruik genomen. Om die reden was de gemeente met twee wethouders vertegenwoordigd: Henk van Os (sport) en Marten Japenga (duurzaamheid).

Henk van Os (sport) en Marten Japenga (duurzaamheid)

Naast sport op hoog niveau en voor jong en oud staat bij d’Oudelande ook duurzaamheid hoog in het vaandel. Het afgelopen jaar is er op dit gebied van alles gebeurd. Er is een energieplan opgesteld, met ledverlichting op de banen en 86 zonnepanelen. De keuken werd voorzien van energiezuinige apparatuur en in het clubgebouw werd ledverlichting aangebracht. Voorbeeld voor anderen D´Oudelande is al langer met duurzaamheid bezig. In 2016 won d’Oudelande de Duurzaamheidsprijs van dat jaar, een bedrag van € 1.500,-. Destijds moesten alle verlichtingsplannen nog worden uitgevoerd, maar aan afval scheiden werd al volop gedaan.

Veel leden waren aanwezig bij de onthulling

Wethouder Japenga opende in dat jaar de gerenoveerde kantine. Hij noemde d’Oudelande toen een voorbeeld voor andere verenigingen. De gemeente helpt verenigingen met hun streven naar duurzaamheid. De gemeenteraad neemt binnenkort een besluit over Stimuleringslening Duurzaamheid.

Het college heeft voorgesteld die met vier jaar te verlengen, om Ridderkerkers een duwtje in de rug te geven.

Foto’s: Wessel Dekker