Jubileumtentoonstelling vereniging OKK geopend

Wethouder Henk van Os open­de zaterdag 26 juni 2021 de jubileumten­toonstelling van gymnastiek­ vereniging OKK. In de Oud­heidkamer knipte hij samen met jongste lid Isabella een lint door, zie foto boven.

OKK, dat sporthal De Werf als thuisbasis heeft, bestond vorig jaar 125 jaar. De coronamaat- regelen zorgden voor uitstel van de jubileumtentoonstelling, die nu tot 11 september te zien is.

‘Oefening Kweekt Kracht’ is de eerste Ridderkerkse sportvereniging. Loodgieter en koperslager Hendrik Johannes Romeijn en een aantal andere Ridderkerkers waren in 1895 de oprichters. “Heel veel Ridderkerkers hebben de afgelopen honderdvijfentwintig jaar iets met OKK gehad’’, zei wethouder Van Os. “Heel vaak ging het lidmaatschap over van generatie op generatie. De familie Bisdom is een mooi voorbeeld.’’ Bart Deurloo, straks in actie op de Olympische Spelen in Tokyo, begon zijn turncarrière bij OKK, in de kleutergroep.

Wethouder Van Os zei dat het gemeentebestuur trots is op al die vrijwilligers die de vereniging al 125 jaar draaiend houden.

Foto: Gemeente Ridderkerk