KCR blijft winnen: VIKO opgerold

KCR beleefde afgelopen zaterdag een vrij gemakkelijke middag in Vianen, waar de uitwedstrijd tegen VIKO op het programma stond. Na de 0-1 van Marvin Silva bleven de Ridderkerkers de gehele wedstrijd aan de positieve kant van de score. Slordig verdedigen zorgde ervoor dat het verschil bij de rust nog dragelijk was voor de thuisploeg (9-12).

Na de rust trok KCR vooral in verdedigend opzicht de touwtjes aan en liep het verschil al snel op tot zes doelpunten, waarna VIKO de handdoek wierp. Aanvallend liet het team van Patrick den Hertog opnieuw een hoog niveau zien. Aan de kant van de heren was de jeugdige Floris-Jan Bos de grote man met zes treffers, aan de kant van de dames deed Gabie Hietbrink met vijf doelpunten weinig voor hem onder.

Door het verrassende verlies van DVS bij Rust Roest neemt KCR nu alleen de tweede plek in op de ranglijst, nog altijd op twee punten achterstand van koploper Synergo. Voor het begin van de zaalcompetitie eind november wacht KCR nog één wedstrijd op het veld, thuis tegen Rust Roest. In Eindhoven werd de eerste competitiewedstrijd gemakkelijk gewonnen, maar zaterdag bewezen de Brabanders dus in staat te zijn tot verrassende prestaties. Geen reden tot onderschatting dus.