KCR doet goede zaken na winst op Rust Roest

KCR heeft de eerste helft van het veldseizoen met een heel goed gevoel afgesloten. Na een overrompelende start (7-0 voorsprong binnen ruim tien minuten) had de thuisploeg in de rest van de wedstrijd geen kind aan Rust Roest. Een logische 23-15 overwinning was vervolgens het eindresultaat. Direct na het laatste fluitsignaal werd bekend dat koploper Synergo tegen een nederlaag was afgelopen in de uitwedstrijd tegen Telstar. Dat betekent dat KCR nu op gelijke hoogte is gekomen met de ploeg uit Utrecht. Na de zaalcompetitie mag KCR op 23 april afreizen naar de Domstad, waar het een grote stap kan zetten richting het zo felbegeerde kampioenschap.

KCR kende dus een flitsende start. Sabine Vlasblom (vandaag goed voor vier treffers) benutte haar eerste vrije bal, waarna Floris-Jan Bos (KCR kan nog veel plezier beleven van dit talent) was goed voor de 2-0. Remon de Vos, zoals altijd super gedreven had aan twee doelpogingen genoeg om de voorsprong te verdubbelen. Vlasblom en Bos waren vervolgens opnieuw doeltreffend, waarna Remon de Vos de 7-0 verzorgde. De gasten hadden tot op dat moment nauwelijks kansen weten te creëren, aangezien KCR verdedigend geen centimeter ruimte bood en de Eindhovense aanvallers tot in alle hoeken van het vak achtervolgde. Enkele heren van Rust Roest meldden na afloop dat geen enkel team in verdedigend opzicht zoveel druk kan zetten als dit KCR. Een mooi compliment voor coach Patrick den Hertog, die zijn ploeg steeds meer het door hem gewenste spelletje ziet spelen.

Na de 7-0 nam KCR enigszins gas terug, waarbij de marge echter nooit kleiner werd dan zes doelpunten verschil. De rust ging in met een 12-6 voorsprong voor de Akomar Shipping brigade.

Na de rust was er sprake van een meer evenwichtige wedstrijd, waarin zoals gezegd KCR voortdurend de bovenliggende partij was. Hoogtepunt in de tweede helft een schitterende doorloopbal van Dawn Schaerlaeckens, die net maar dan ook net paste in de kleine ruimte die er was. De veilige marge stelde Den Hertog in staat om veel te wisselen zodat veel spelers minuten konden maken. Via 14-8 en 20-11 finishte de thuisploeg tenslotte met een 23-15 overwinning.

De komende weken gaat KCR zich voorbereiden op het zaalseizoen, dat op 27 november start met een thuiswedstrijd tegen Vriendenschaar. Aan Den Hertog en de technische staf is het de moeilijke keuze om te komen tot het sterkste basis-achttal. Met name bij de heren is de concurrentie enorm, zodat deze keuze niet eenvoudig zal zijn. Al met al een luxe probleem.