Sport

KCR gastheer van drie halve finales NK

Waar de meeste korfballers afgelopen week weer voorzichtig het kunstgrasveld opzochten, daar wacht KCR nog een mooi toetje van de zaalcompetitie. Komende zaterdag 30 maart 2024 ontvangt de club namelijk zes jeugdploegen die nog in de strijd om de landstitel verwikkeld zijn.

Vorig jaar besloot de korfbalbond om voor het eerst de jeugdfinales om de landstitel op één locatie te laten spelen. KCR en sporthal De Wissel kregen de eer van de organisatie toebedeeld. Het bundelen van de jeugdfinales beviel dermate dat het KNKV voor de editie van dit jaar opschaalde naar de roemruchte Maaspoorthallen in Den Bosch. Hier worden op 6 april de finales gespeeld. Maar wat de bond ook beviel, waren de organisatorische kwaliteiten van KCR. Daarom klopten ze bij de Ridderkerkse club aan voor het faciliteren van drie van de zes halve finales in de diverse leeftijdsklassen. Afgelopen zaterdag werden de kwartfinales gespeeld, waarna werd bepaald welke drie wedstrijden in Leusden bij korfbalclub Antilopen worden gespeeld en welke drie in Ridderkerk worden afgewerkt.

Het Driebergense Dalto heeft sterke jeugdploegen en behaalde in alle leeftijdscategorieën de laatste vier. De bond besloot om die wedstrijden in Ridderkerk in te plannen, met het volgende programma tot gevolg:

10:30 uur        Dalto C1 – PKC C1

12:15 uur        Dalto D1 – SKF D1

14:00 uur        Dalto B1 – Avanti B1

Vorig jaar trokken de wedstrijden verspreid over de dag meer dan 1000 toeschouwers. Die aantallen worden nu ook weer verwacht. De wedstrijden zijn gratis toegankelijk.