KCR is klaar voor de competitie

Tevreden gezichten bij KCR afgelopen zaterdag op een zonovergoten Reyersportpark. In de laatste oefenwedstrijd voor de start van de competitie zag het thuispubliek KCR een uitstekende wedstrijd spelen, waarbij tegenstander Velocitas  geen poot aan de grond kreeg en met een 20-10 nederlaag naar huis werd gestuurd.

Interessant detail is daarbij dat Velocitas op het veld uitkomt in de overgangsklasse en dus op een hoger niveau speelt dan eersteklasser KCR. Coach Patrick den Hertog was dan ook zeer te spreken over het spel van zijn ploeg. Hij sprak zelfs over de beste eerste helft van de laatste seizoenen. “Vooral verdedigend zijn we veel verder dan pakweg anderhalf jaar geleden”, aldus Den Hertog. Hij stelde daarbij vast dat zijn team nog niet een hele wedstrijd de gewenste druk kan zetten op de tegenstander, zodat Velocitas na een ontluisterende 14-4 ruststand aan het eind van de wedstrijd toch nog iets kon terug doen. Maar de overmacht van de thuisploeg was indrukwekkend geweest. Mooi moment uit de wedstrijd: de nog zeer jeugdige Daan Lodder mocht vlak voor tijd invallen in de Ridderkerkse hoofdmacht en wist bij zijn eerste balcontact direct tot scoren te komen – dit tot vreugde van veel KCR-supporters. 

Wat betreft de samenstelling van KCR-1 is er in vergelijking met het vorig seizoen niet veel veranderd. Anita van der Leer stopte met korfballen, Dawn Schaerlaekens keerde na een uitstapje bij GKV terug op het oude nest en speelde zich direct in het Ridderkerkse vlaggenschip. 

Aanstaande zaterdag begint het echte werk met een uitwedstrijd bij Rust Roest in Eindhoven. Den Hertog was zaterdag duidelijk over de doelstelling van de veldcompetitie: “Alleen de eerste plaats telt. Het is echt tijd dat deze vereniging weer de stap naar boven gaat zetten, zodat we ook op het veld (in de zaal speelt KCR immers al in de overgangsklasse) op het niveau terecht komen waar een vereniging van deze grootte met deze accommodatie thuishoort”. 

In de competitie treft KCR een aantal onbekende tegenstanders die wat betreft het niveau moeilijk in te schatten zijn. Desalniettemin gaat KCR vol vertrouwen richting de start van de competitie.