Sport

KCR is trots op haar C1

In Wijk bij Duurstede deed de jeugd van KCR afgelopen zaterdag aan klantenbinding. De C1-ploeg van de Ridderkerkers behaalde de derde plaats op het NK voor teams uit de eerste klasse.

Voor de ploegen die tegen de hoofdklasse aan acteren, organiseert de korfbalbond een apart kampioenschap in de B-en C-leeftijd voor teams uit de eerste klasse. KCR-plaatste zich met het C1-team voor dit toernooi, waarvan de organisatie in goede handen was van KV Viking. 

Voordat de ploeg afreisde naar het eindtoernooi kregen de spelers en begeleiders van Hotel Van der Valk Ridderkerk een mooi ontbijt aangeboden. De opmaat naar een onvergetelijke dag. 

Het team van Sander en Patricia Thomas wist zich gesteund door een grote schare KCR-fans, die de aspiranten de gehele dag vocaal ondersteunden. In de openingswedstrijd maakte KCR C1 het onnodig spannend. Een 5-1 voorsprong tegen PSV Eindhoven leek als sneeuw voor de zon te verdwijnen, maar het fluitsignaal kwam net op tijd. De tweede partij leverde weinig problemen op. Met alle respect voor het dappere DVO C2, was de winst met 11-2 voor de Ridderkerkers. De finale gloorde, maar de wedstrijd tegen Pernix C1 bevatte alle vormen van pech die je maar kunt hebben. Los van het feit dat de Leidenaren een goede partij op de mat legden. De teleurstelling van het missen van de finale werd snel weggespoeld met een memorabele partij tegen het Scheveningse KVS. Die ploeg was een week eerder nog te sterk was in de reguliere competitie. Na een zinderende partij werd deze wedstrijd na strafworpen in Ridderkerks voordeel beslist.  Een groot feest barstte los en bij terugkomst in Ridderkerk kreeg de ploeg van hoofdsponsor Akomar Shipping nog een mooi en smaakvol cadeau uitgereikt. 

Voor de organisatie van KCR wacht er nog een mooi einde van het zaalseizoen. Komende zaterdag is sporthal De Wissel het toneel van maar liefst drie landelijke finales in het jeugdkorfbal. Drie landstitels worden er vergeven voordat in Ahoy’ bepaald wordt wie landskampioen bij de senioren en A-junioren wordt.

09:30 uur
Fortuna/  Delta Logistiek B1 – KZ/ Therno4U B1

11:00 uur
KZ/ Therno4U D1 – Nieuwerkerk D1

12:30 uur
GG/ RMcDHuis Emma C1- TOP/ IAA Frech C1

Wie jeugdkorfbal op topniveau wil kijken, is zaterdag van harte welkom in sporthal De Wissel.