KCR maakt indruk: Telstar met 22-13 zoek gespeeld.

Patrick den Hertog, coach van KCR, toonde zich na de met overmacht gewonnen wedstrijd tegen het povere Telstar een tevreden man. “Onze beste, meest complete wedstrijd tot nu toe. Vooral verdedigend hebben we zeer goed en stabiel gespeeld. En dat goede verdedigen hebben we dit keer  de hele wedstrijd vol gehouden”. En met die laatste opmerking sloeg hij de spijker op de kop. Op zich lijkt KCR in vergelijking met alle tegenstanders tot nu toe het beste korfbal te kunnen brengen, zowel aanvallend als verdedigend. Maar vaak bleek de ploeg vaak niet in staat het hoge niveau de gehele wedstrijd vol te houden. Onder toeziend oog van onder anderen hoofdsponsor Arjan Kruis van Akomar Shipping bleek de thuisploeg voor het eerst dit seizoen erin te slagen het gewenste niveau de volle wedstrijd wel vast te houden. Tot 9-7 ging het duel min of meer gelijk op, temeer omdat het tweede aanvalsvak van KCR maar moeizaam tot scoren kwam. Maar toen ook dit kwartet op toeren kwam was er voor de gasten geen houden meer aan. Van 9-7 werd de voorsprong snel groter tot 14-7 bij de rust. 

De wedstrijd leek gespeeld, maar het deel van de KCR-aanhang dat vorige week de wedstrijd tegen DVS had gezien, waarb hun ploeg ook een “zekere” voorsprong weggaf, was er nog niet helemaal gerust op. Vermeldenswaardig uit de eerste helft was de duizendste treffer van Mark van der Schelling in dienst van KCR, een ongelooflijke prestatie. Verder zagen de opnieuw talrijke toeschouwers een prachtige actie van Panagos Iliadis die in een uiterste poging de bal op de achterlijn inhield, de bal direct terug kreeg en daarna gelijk doeltreffend was. De Griekse international lijkt met de week beter te worden. Dat geldt ook voor Dawn Schaerlaeckens, die vooral aanvallend stukje bij beetje meer tot haar recht komt. Zo liet ze na een geweldige aanzet haar tegenstander op de vierkante meter achter zich om vervolgens uit een fraaie doorloopbal doeltreffend te zijn. Alle dames kwamen deze wedstrijd overigens tot scoren, ook dit geeft vertrouwen voor de rest van de competitie.

Na de rust maakte KCR direct duidelijk dat er voor Telstar niets te halen viel. Het verschil werd nooit minder dan zes treffers. Den Hertog kon zich zelfs veroorloven om zijn twee meest ervaren puntspelers, aanvoerder De Vos en Mark van der Schelling, de laatste tien minuten rust te gunnen. Na 16-9 en 19-12 werd tenslotte de eindstand van 22-13 bereikt. Goed was het te zien dat ook in de slotminuten KCR de tegenstander bleef opjagen en geen centimeter ruimte gunde. Daarbij verdienen met name de KCR-dames een compliment. Vaak staan de scorende mannen in de schijnwerper, maar zonder de aansteun en verdedigende arbeid van de KCR-meiden zouden zij niet ver komen.

Voordat de zaalcompetitie begint moet KCR nog twee wedstrijden afwerken. Een uitbeurt bij VIKO in Vianen en tenslotte de eerste returnwedstrijd tegen Rust Roest op het Reyerpark. De opdracht blijft: winnen. En dan na de zaalcompetitie op naar de uitwedstrijd tegen koploper Synergo, dat Rust Roest met maar liefst 34-13 verpletterde. In die wedstrijd zal hoogstwaarschijnlijk de competitie worden beslist.

Foto: Conny Mooldijk