KCR onderuit in korfbalthriller

Het is KCR niet gelukt om zich rechtstreeks te handhaven in de overgangsklasse. In een bloedstollend spannende wedstrijd toonde directe concurrent Vriendenschaar zich in de ultieme slotfase van het duel net iets sterker dan de Ridderkerkers: 23-24. 

KCR is nu aangewezen op een play-off tegen het Middelburgse ONDO om alsnog haar plek in de overgangsklasse voor het volgend seizoen te behouden. Deze play-off bestaat uit een uitwedstrijd op 9 april en een thuiswedstrijd op 16 april.

KCR was zaterdag echter heel dichtbij rechtstreekse handhaving. Een bomvolle Fakkel kreeg een heerlijke wedstrijd voorgeschoteld waar echt alles inzat. KCR opende furieus, kwam vlot op een 2-0 voorsprong maar moest vervolgens zien dat Vriendenschaar zich door deze snelle achterstand niet van de wijs liet brengen. Sterker nog, langzaam maar zeker trokken de gasten steeds meer de wedstrijd naar zich toe. Daarbij streden beide teams op het scherpst van de snede en werden harde duels niet uit de weg gegaan. De beide scheidsrechters hadden dan ook hun handen vol aan de wedstrijd. Een zware blessure van Christaan Brouwer van Vriendenschaar was een smet op een verdere fantastische eerste helft. 

In het tweede bedrijf kwam Vriendenschaar na zo’n tien minuten op een voorsprong van vier doelpunten en leek de wedstrijd definitief naar zich toe te gaan trekken. Dit tot vreugde van de luidruchtige aanhang van Vriendenschaar, die samen met de vele, vele KCR-supporters (er zaten en stonden zo’n vierhonderd mensen op de tribunes) voor een heerlijk sfeertje zorgden. 

Het team van Patrick den Hertog rechtte echter de rug en zette gedurende het laatste kwartier vol aan voor de achtervolging. Een gaaf afstandsschot van Floris-Jan Bode (16-19) luidde dit slotoffensief in. Treffers van Sabine Vlasblom en van Demi van Herwaarden (één van de uitblinkers aan de kant van de thuisploeg) brachten KCR weer helemaal terug in de wedstrijd (18-19). Even later was het de andere uitblinker aan de kant van KCR, een ontketende aanvoerder Remon de Vos, die met zijn achtste treffer de ploegen weer naast elkaar school: 21-21. Tot twee keer toe nam KCR vervolgens de leiding, waarbij de 23-22 van Demi van Herwaarden (goed voor zeven doelpunten) drie minuten voor tijd beslissend leek te zijn. Twee late treffers van Vriendenschaar zorgden er echter voor dat KCR alsnog de deksel op haar neus kreeg. Daarbij was de teleurstelling bijna tastbaar en dat viel te begrijpen.

Den Hertog heeft nu twee weken de tijd om zijn team klaar te stomen voor de twee naderende finales. Hij zal zaterdag ondanks de nederlaag genoeg aanknopingspunten hebben gezien om de confrontatie met ONDO met vertrouwen tegemoet te zien. Daarbij is het te hopen dat de KCR-supporters weer massaal komen opdagen om hun team te steunen. “Heerlijk hoeveel energie je krijgt van zo’n volle zaal”, aldus Remon de Vos na afloop. 

Ontgoocheling na het laatste fluitsignaal.

April wordt dus een belangrijke maand voor KCR. Na de wedstrijden tegen ONDO wacht immers bij de hervatting van de veldcompetitie op 23 april het uitduel tegen mede-titel kandidaat Synergo. Het kan dus een heel goede maand worden voor de AkomarShipping brigade…..