KCR overtuigend naar het kampioenschap

KCR heeft er afgelopen zaterdag geen twijfel over laten bestaan de terechte kampioen te zijn in de eerste klasse C. Tegenstander VIKO werd volledig van het veld geblazen en moest een 20-8 nederlaag slikken.

De thuisploeg begon furieus. Zoals zo vaak dit seizoen was het Demi Nugteren die de score opende. Echtgenoot Thom verdubbelde met een fraaie eenhandige doorloopbal de voorsprong. Na de eerste tegentreffer van VIKO denderde KCR op volle toeren door. Aanvoerder Remon de Vos (zaterdag ongrijpbaar en goed voor zeven doelpunten), opnieuw Demi en Thom Nugteren én een prachtig afgeronde kans onder de paal door Floris Jan Bos zorgden al snel voor een gat van vijf treffers: 6-1. Illustratief voor de gretigheid van KCR was bij deze stand een fantastisch verdedigend blok van Mark van der Schelling, gevolgd door een oerkreet van deze routinier. Hij is overigens de enige speler van het huidige KCR-1 die als lid van de selectie alle kampioenschappen heeft meegemaakt. Pas na treffers van (opnieuw) De Vos en Van der Schelling nam de thuisploeg wat gas terug. Het talrijke publiek zag VIKO enigszins terugkrabbelen zodat de rust bereikt werd met een 10-5 stand.

Na de rust hetzelfde wedstrijdbeeld als in het eerste bedrijf: een oppermachtig KCR dat VIKO op geen enkel moment het idee gaf dat er iets te halen viel. Na tien minuten in het tweede bedrijf zag ook de aanwezige hoofdsponsor Arjan Kruis dat VIKO de handdoek wierp. In het laatste deel van de wedstrijd kwamen de gasten niet meer in het stuk voor en liep het team van Terry Herreigers van 14–8 uit naar de uiteindelijke 20-8 eindstand. Herreigers kon in het laatste stuk van de wedstrijd naar met een gerust hart gaan wisselen zodat heel de selectie speelminuten kon maken.

De ontlading na het laatste fluitsignaal was enorm en begrijpelijk. De degradatie in de zaalcompetitie zorgde indertijd voor een fikse kater, waarna het de vraag was hoe de ploeg zich in het tweede deel van de veldcompetitie zou manifesteren. Het antwoord weten we inmiddels. Er werd na de zaalcompetitie geen puntverlies meer geleden, waarbij de sleutel tot het kampioenschap werd gevormd door de gewonnen uitwedstrijd tegen naaste concurrent Synergo. In de wedstrijden daarna, zo meldde ook aanvoerder Remon de Vos na afloop in zijn dankwoord aan het publiek, moest de ploeg telkens opnieuw hard werken om tot de winst te komen. Zaterdag kreeg de ploeg voor de getoonde inzet de terechte beloning. De Vos liet verder weten trots te zijn op zijn ploeg én op de steun die zijn team vanuit de vereniging gedurende de gehele competitie heeft gekregen.

In de ochtend behaalde de B-1 ploeg van KCR ook het kampioenschap, zodat deze ploeg net als eerder de C-1 het volgend seizoen mag uitkomen in de hoofdklasse.

Kortom, een topweekend voor KCR dat over een paar weken alsnog het uitgestelde 10-jarig jubileum gaat vieren. Een jubileum dat dus wordt opgeluisterd met een prachtige titel voor het vlaggenschip.