Sport

KCR sluit het seizoen af

Vorige week werd duidelijk dat KCR volgend seizoen weer een klasse lager speelt. Afgelopen zaterdag hoopte de Ridderkerkers met hun laatste thuiswedstrijd nog voor eigen publiek een of twee punten te behalen. KCR speelde tegen Die Haghe; een ploeg die in de zaal prima meedraaide in de Hoofdklasse. Geen makkelijke opgave dus voor de AKOMAR Shipping-formatie.

Met een geblesseerde Arie van Pelt langs de kant, kreeg Mark van der Schelling opnieuw een basisplaats van coach Dennis Gaemers. Die Haghe kwam al snel met 0-2 voor, maar via Van der Schelling en Remon de Vos werden de rollen omgedraaid: 4-2. Vervolgens wist Die Haghe weer gelijk te trekken naar 5-5 en later 7-7. In de laatste tien minuten voor rust was Die Haghe productief en kwam met drie verschil voor (7-10). De ploegen waren aan elkaar gewaagd, want vlak voor rust wist Van der Schelling het gaatje weer te verkleinen naar één. Na 35 minuten spelen stond de stand op 11-12 in het voordeel van de Hagenezen.

Direct na rust was het opnieuw van der Schelling die de ploegen naast elkaar schoot. In de daaropvolgende tien minuten was het een kat en muis-spel. Continu wist KCR weer op gelijke hoogte te komen met Die Haghe. Laatst genoemde pakte echter toch weer een gaatje van twee, waardoor KCR weer in de achtervolging moest.

Gaemers bracht Panagos Iliadis, Jesse Sloof en Gabie Hietbrink nog in de ploeg. Iliadis nam eerder op de middag al afscheid bij KCR 2, vanwege zijn vertrek volgend seizoen naar GKV/Enomics. KCR wenst Panagos heel veel succes en plezier in Gorinchem.

De Ridderkerkers konden de stand iedere keer weer terugbrengen naar één verschil, maar de ploegen kwam niet meer op gelijke hoogte. Uiteindelijk won Die Haghe met 22-23 van KCR.

Scores: Mark van der Schelling 8, Karin Vlasblom 4, Remon de Vos 4, Stephan Mulder 3, Demi van Herwaarden 1, Panagos Iliadis 1 en Vincent van der Steen 1.