KCR terug op aarde

Na de overtuigende winst op Vriendenschaar vorige week was er bij KCR met vertrouwen uitgekeken naar de confrontatie met Swift. Het team van Patrick den Hertog is echter van een koude kermis thuisgekomen. De ploeg uit Middelburg bleek in sporthal De Wissel oppermachtig en keerde met een 21-34 overwinning terug naar Zeeland.

Alleen in de openingsfase kon de thuisploeg echt tegenstand bieden. Na de openingstreffer van een herstelde Mark van der Schelling was er tot de stand van 4-4 sprake van evenwicht in het duel. Daarna gaven de bezoekers vol gas en liepen in één keer uit naar een voorsprong van maar liefst tien doelpunten: 4-14.  Met een ruststand van 12-22 werd de tweede helft een formaliteit.

Na afloop werden uit het KCR-kamp twee verklaringen gegeven voor de onmacht van KCR. De Zeeuwen bleken gedurende een lange fase in met name de eerste helft te beschikken over een schotpercentage  van bijna 100% én de thuisploeg had geen antwoord op het achterverdedigen van de bezoekers. Daarbij viel de term antikorfbal te beluisteren. Aan de ene kant zorgt het achterverdedigen inderdaad vaak niet voor het mooiste korfbal, aan de andere kant is het wel zo dat je op dit niveau een antwoord zou moeten kunnen bedenken op deze strijdwijze. KCR bleef dit antwoord echter schuldig en dat was jammer.

Na twee wedstrijden is het lastig om een inschatting te maken van de ware krachtsverhoudingen in de poule van KCR. Titelfavoriet Meervogels won weliswaar ook haar tweede wedstrijd, maar het krachtsverschil (19-15 tegen Vriendenschaar) was veel minder groot dan menigeen van te voren had  ingeschat.

Wellicht dat KCR uit dit gegeven moed kan putten voor het duel tegen de koploper, aanstaande zaterdag in opnieuw sporthal De Wissel.